DziękujęNapiszą Ci w mailu.
Najpierw wyślą umowę, którą musisz podpisać (podpisem kwalifikowanym) i odesłać.
Potem napisali, że chcą cesję ubezpieczenia.
Wysłałem, czekam na odpowiedź czy się zgadza.
Kolejne kroki mają opisać w kolejnym mailu.
DziękujęNapiszą Ci w mailu.
Najpierw wyślą umowę, którą musisz podpisać (podpisem kwalifikowanym) i odesłać.
Potem napisali, że chcą cesję ubezpieczenia.
Wysłałem, czekam na odpowiedź czy się zgadza.
Kolejne kroki mają opisać w kolejnym mailu.
dalsze działania w ramach składania wniosku odbywają się poza systemem GWD. Nie należy już wykonywać żadnych innych czynności z wyjątkiem akcji Drukuj w celu stworzenia pliku PDF zawierającego treść wniosku.
Skuteczne złożenie wniosku w ramach tych programów wymaga postępowania zgodnie z zapisami regulaminu naboru. Zwracamy uwagę, że miejscem, do którego należy przesłać podpisany wniosek jest właściwy WFOŚiGW realizujący Program (Nie należy wysyłać wniosku do NFOŚiGW!).
Możliwy jest wybór następującego sposobu dalszego postępowania:
Ostrzeżenie: W systemie GWD mogą być dostępne akcje „Podpis" lub „prześlij przez ePUAP". Nie należy ich używać, gdyż wniosek przesłany tą drogą zostanie złożony nieprawidłowo w NFOŚiGW.
- droga pierwsza „elektroniczna": podpisz plik PDF przy użyciu Podpisu Zaufanego lub Podpisu Kwalifikowanego i wyślij wniosek za pośrednictwem ePUAP na skrytkę ePUAP właściwego Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej. Nie zapomnij dołączyć też skanów niezbędnych załączników.
- droga druga: „papierowa": wydrukuj plik PDF i złóż odręczny podpis. Następnie skompletuj niezbędne załączniki, włóż wszystko do koperty i wyślij całość pocztą (lub kurierem) na adres pocztowy właściwego Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej.
Czytać wątek zamiast tylko pisać.Dostałem taki mail i nie wiem co dalej zrobić ? .
Moje wczorajsze odpowiedzi też były niezrozumiałe?Może trudno mi pojąć język urzędniczy
A o czym jest ten wątek, przeczytałeś go?Cześć,
złożyłem wniosek w lipcu 2022. Kupiłem samochód z własnych środków.
Minęło ponad pół roku i nic. Czy u Was podobnie to wygląda?
Ja dostałem to samo ale jest jeszcze mowa o potwierdzeniu płatności oraz cesji.Dostałem maila z prośbą o podesłanie aktualnej polisy AC i OC z zaznaczeniem ze polisa MUSI być podpisana i opieczętowaną przez agenta....
Dodam, że żyję w XXI wieku gdzie polisy zawiera się online (przedłużenia szczególnie) bez kwitków papierowych. Domyślam się ze potwierdzenie online zostanie odrzucone ze względu na brak pieczęci/autografów królewskich itp.
Dodam, że w tym samym mailu mam klauzulę zachęcającą do unikania używania papieru fizycznego (w końcu Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska): "Zanim wydrukujesz tego maila pomyśl o środowisku naturalnym".
Coś czuje, że trochę się pośmiejemy z całego procederu dofinansowania a na końcu i tak dadzą figę bo "coś było nie tak"...
Ktoś miał podobny problem? Czy w takim wypadku mam się udać do siedziby ubezpieczyciela i zarządzać papierowego potwierdzenia zawarcia polisy z autografami i pieczęciami?