Jak tam Wasze wnioski (firmowe, bez leasingu)?

Jacek 3

Zadomawiam się
Kupiłem mSzafir i udało mi się podpisać i wysłać przez GWD. Teraz czekam co dalej wymyślą, żeby mnie zniechęcić :)
Ja też podpisałem szafirem. Czekam z miesiąc na przesłanie weksli. Potem do notariusza albo nfoś je podpisać.

Cav

Pionier e-mobilności
Ja też podpisałem szafirem. Czekam z miesiąc na przesłanie weksli.
Może się przypomnij mailem?
Mi wysłali je (też mailem) po kilku dniach od wysłania im cesji.
Ale się dopytywałem w międzyczasie, czy wszystko wcześniej było poprawne....

Jacek 3

Zadomawiam się
Może się przypomnij mailem?
Mi wysłali je (też mailem) po kilku dniach od wysłania im cesji.
Ale się dopytywałem w międzyczasie, czy wszystko wcześniej było poprawne....
Już to zrobiłem. Mam jutro dostać

Janusz Kucharczyk

Nowy na Forum
Ja również otrzymałem wczoraj umowę do podpisu w GWD.
Czy ktoś z użytkowników forum podpisał umowę za pośrednictwem jednorazowego podpisu kwalifikowanego Szafir (umowa w formie pdf)?

Wydaj mi się, że NFOŚIGW nie wysyła umów za pośrednictwem e-mail w formacie pdf.

Jeżeli wszystko dobrze rozumiem to aby podpisać to w GWD za pośrednictwem wtyczki "Szafir SDK Web" wymagany jest podpis kwalifikowany inny niż jednorazowy, który umożliwia więcej niż podpis tylko plików pdf - kosztuje około 300PLN/rok.

Jako219

Zadomawiam się
Jak robiliście cesje? Ubezpieczyciel sobie poradził z zadaniem na swoich drukach, czy korzystaliscie z oświadczenia które jest załącznikiem do umowy?

Janusz Kucharczyk

Nowy na Forum
Jak robiliście cesje? Ubezpieczyciel sobie poradził z zadaniem na swoich drukach, czy korzystaliscie z oświadczenia które jest załącznikiem do umowy?
U mnie PZU zrobiło zapis na podstawie e-mailowej prośby bezpośrednio przed wykupieniem polisy.
W treści polisy mam taki zapis (dowiedziałem się, że teraz nie mają pisać wprost jakiej kwoty dotyczy cesja):
"Cesja
Przeniesienie praw z umowy AC powiązanej z pojazdem "nr rejestracyjny" na rzecz NARODOWY FUNDUSZ OCHRONY ŚRODOWISKA I GOSPODARKI WODNEJ, KONSTRUKTORSKA 3 A, 02-673 WARSZAWA, REGON: 142137128."

Lupus

Posiadacz elektryka
To akurat kolejny skandal. Dotacja wynosi 27 tys. a oni chcą cesję na wartość samochodu !
Przynajmniej w umowie "mój elektryk" jest zapis, że ewentualny przelew na podstawie tej cesji "jest ograniczony do wysokości kwoty wypłaconej dotacji".

Najnowsze dyskusje