Jak tam Wasze wnioski (firmowe, bez leasingu)?

Piernik

Posiadacz elektryka
Naprawdę trzeba całe zeznania podatkowe z 5 lat zamieścić w tym formularzu?
Trzy lata do tyłu + prognoza na dwa lata do przodu.
Nie ma znaczenia że auto kupione za gotówkę ;) Będą sprawdzali czy będzie Ciebie stać żeby je mieć przez dwa lata ;)

Jot.

Nowy na Forum
Ostatnio składaliśmy uzupełnienia i była już możliwość podpisywania za pomocą profilu zaufanego. Może Szafir już nie będzie potrzebny?
My 'już' dostaliśmy umowę do podpisu. Ponieważ przesyłają ją w pdf, to jest możliwość podpisania podpisem kwalifikowanym tzw. jednorazowym (Szafir) za 15 złotych!

acc

Zadomawiam się
Oni to ciągle zmieniają chyba. Ja umowę do podpisu miałem pod koniec kwietnia - na gwd. Ale ściągnąłem pdf z podpisami osób z funduszu i podpisałem jednorazowym za te 15 zł. Wysłałem mailem, ale długo dochodziło:) W połowie maja dzwoniłem i potwierdzili że doszło, teraz jest na etapie ostatecznej weryfikacji zabezpieczeń... Tak kilka dni temu powiedzieli na infolinii. Ale ktoś tutaj podpisał szafirem przez stronę gwd też pod koniec kwietnia i po dwóch tygodniach dostał kasę.

Jarecki

Zadomawiam się
Właśnie dostałem umowę, ponad rok po kupnie.
Widzę miesca do uzupełnienia, więc trzeba wydrukować, wypełnić, cesję wypisać i podbić, zeskanować do pdf i odesłać na @nfos podpisane Szafirem?

KrzysztofFly

Moderator
Ja 5.06.2023 dostałem email "Uszczegółowienie warunków umowy o udzielenie dofinansowania w programie Mój elektryk", oczywiście chodzi o RODO, a także polisę AC z cesją na kolejny rok (bo ta na poprzedni już się skończyła). Tak więc wczoraj zaktualizowałem dane polisy we wniosku, dołączyłem polisę na drugi rok i dowód opłaty za polisę, a także formułkę RODO. No i czekam na dalszy rozwój wydarzeń. Teraz to już chyba bliżej niż dalej ;););).

acc

Zadomawiam się
@Jarecki jak pierwszy raz widzisz treść umowy, to jesteś dopiero na etapie uszczegółowiania. Czekaj na maila z tytułem "Uszczegółowienie warunków umowy o udzielenie dofinansowania w programie Mój elektryk".

acc

Zadomawiam się
Czy w ciągu ostatniego miesiąca ktoś dostał przelew? Dowiedziałem się wczoraj na infolinii, że moja umowa 18 maja miała zatwierdzone przez nich zabezpieczenia i czeka już tylko na wypłatę, ale nikt nie jest w stanie powiedzieć mi dlaczego przelew nie wyszedł i kiedy będzie.

Voytech

Nowy na Forum
Pytanko do "Uszczegółowienie warunków umowy...": czy na tym etapie trzeba złożyć zawiadomienie o cesji polisy podpisaną przez ubezpieczyciela/agenta czy tylko wypełnione zawiadomienie jeszcze bez podpisów (a może coś jeszcze innego)?
Z tego co widzę, to załączają wzór zawiadomienia cesji, ale nie mogę jej całej wypełnić i podpisać, bo nie ma przecież jeszcze podpisanej umowy (a wymagany jest jej nr oraz data).

Przeszukałem wątek ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi
Dzięki.