Ginger80
Nowy na Forum
Tak czytam czytam i muszę stwierdzić że jest wiele rzeczy z którymi mogę się zgodzić ale też wiele które aż kłują w oczy. Więc i ja doleje trochę oliwy do ognia, a mianowicie dlaczego w ogóle robią auta mogące jechać 150+km/h ?? przecież oprócz Niemiec to ŻADNE państwo na świecie (z tego co sprawdzałem u wujka google więc mogę się też mylić) to po cholerę produkować auta mogące zapierdalać po 200, 300 itd ?? ktoś chce pojeździć szybko ?? nie ma problemu zapraszamy na tor ze swoim kupionym autem do tego przystosowanym a nie do jazdy po drodze i już. Głosy są że ograniczanie prędkości to atak na wolność hmm urodziłem się nago jak każdy z Was ale jakoś nie mogę sobie tak śmigać czyli ktoś atakuje moją wolność i można tak to mnożyć. Czasem są to głupie prawa, zakazy, nakazy itd. ale jak już są to stosujmy się do nich i tyle a nie bo ja sobie mogę jechać 180 bo mam nowe sprawne auto a do tego jestem mistrzem kierownicy. W F1 chyba są jedni z najlepszych kierowców, a rajdach to samo a jednak i im zdarzają się wypadki a dlaczego?? bo to też tylko ludzie i każdy może popełnić błąd, jednak błąd taki przy 50km/h jest bardziej wybaczalny niż już przy 100 nie mówiąc o większych numerkach. Wielu narzeka że jak jest fotoradar z ograniczeniem do 50 to ktoś jedzie 40 no i co z tego?? przez jaki odcinek tak jedzie?? 20km?? Ludzie zwolnijcie trochę życie, jak dojedziesz 5 minut później nic się nie stanie, jak boisz się że się spóźnisz wyjdź wcześniej. Ja mam nadzieję że kiedyś będą robić pojazdy które czytają znaki i taką prędkość będzie można MAX osiągnąć ( wiadomo że jak coś zrobi jeden człowiek to zawsze znajdzie się inny taki który będzie umiał to obejść) i jak ktoś zmieni coś w aucie to gruby mandat, konfiskata auta itd. Inna sprawa że ludzie nawet tu na forum mówią coś o wolności a mając auto elektryka czy samemu się nie idzie w łapy kontroli?? jeżeli można auto otworzyć na odległość, dać aktualizację itd. to też pan Musk zapewne może każdą Teslę sobie ot tak zatrzymać bo wstanie lewą nogą
I jeszcze jedno na koniec, jeszcze się nie urodził i daję swoją głowę na to że nigdy się nie urodzi taki który by zadowolił wszystkich i najważniejsze bądźmy mili dla siebie nawzajem a świat będzie piękniejszy a nasze życie bardziej uśmiechnięte
I jeszcze jedno na koniec, jeszcze się nie urodził i daję swoją głowę na to że nigdy się nie urodzi taki który by zadowolił wszystkich i najważniejsze bądźmy mili dla siebie nawzajem a świat będzie piękniejszy a nasze życie bardziej uśmiechnięte