Potwierdzam.Też uważam że jadąc trochę szybciej i dynamiczniej utrzymuje większą koncentrację... najgroźniejsze sytuacje na drodze miałem jak wydawałoby sie nic złego nie może sie stać i przysypiałem bo byla taka monotonia.
Dokładnie to! Większość kierowców (w Polsce) ma wywalone na bezpieczeństwo..."jeżdżę szybko ale bezpiecznie", i później nasz kraj zajmuje topowe miejsce w Europie jeżeli chodzi o ilość wypadków spowodowanych przez nadmierną prędkość.To o co chodzi? Te ograniczenia są bez sensu, czy prawie każdy ma wywalone na zagrożenie jakie stwarza?
Większej bzdury dzisiaj nie czytałem. 🤦♂️ W zabawny sposób usprawiedliwiasz naginanie limitów prędkości... 😏Tak, dlaczego nie? Czytałeś kiedyś specyfikację europejskiej autostrady? Celowo nie robi się jej płaskiej i prostej jak stół, zakręty są ściśle obligatoryjne co jakiś czas. Na prostych gdzie każdy jechałby z ta sama prędkością było najwięcej wypadków.
Więc taki +15 jak ja w dużym, wygodnym i cichym benzynowym ICE, który objeżdża na autostradzie takiego -20 jak Ty w Twoim wspaniałym super nowoczesnym ale niewygodnym i potrzebującym ciągłych postojów EV powoduje że ja mam nieustającą frajdę z jazdy (pozytywne emocje) i cieszę się wielogodzinną jazda bez postoju, a Ty masz wkurw i podświadomie mi zazdrościsz więc też masz emocje które trzymają Cię w przytomności na drodze (negatywne emocje) i obmyslasz jak ty mi przysrać potem na forum.
Win-win, obaj dojeżdżamy bezpieczne do miejsca docelowego, ja 40-50% szybciej ale Ty za to żywy i bez kraksy.
A szerzej - urbanistyki, z której te znaki często wynikają.A to jest druga strona medalu , nie tyle zle prawo ale jego stosowanie . W kwestii znakow jesteśmy mistrzami glupoty
Większej bzdury dzisiaj nie czytałem. 🤦♂️ W zabawny sposób usprawiedliwiasz naginanie limitów prędkości... 😏
Podoba mi się jazda np w Austrii, wszyscy lecą 130 km/h plus 5-10 I jest bardzo płynnie. Nie ma zamulaczy, ludzie rozumieją po co jest autostrada.
A u nas stać na samochód, ale potem każdy oszczędza na paliwie i usprawiedliwia zamulanie bezpieczeństwem.
Bev to jest kuriozum na autostradę z obecnymi bateriami i tyle.