@piotrpo A ile razy mialeś tak że wiedziałeś jak się zachować a zrobiłeś inaczej? To nie tylko że ktoś nie potrafi/nie umie/nie chce zachowac się poprawnie ale może nieuważnie zrobić cos źle. Oczywiście że najpierw trzeba wymagać od kierowców ale od pieszych także.
Do bycia pieszym wystarczy się urodzić
Nie prawda, trzeba miec 7 lat, w zerówce mamy kurs dla pieszych uczestników ruchu drogowego. Nie kończy się egzaminem ale jest.
Skieruj w prawo wzrok sokoli.
Znów na lewo spójrz powoli.
Jezdnia wolna – wiec swobodnie mogą
przez nią przejść przechodnie
@daniel Ależ absolutnie nie można przypisywać winy kobiecie, wine ponosi kierowca w 100%. Kobieta mogła jedynie ocalić swoje życie.
Przecież się nie zatrzyma na środku przejścia, żeby się rozejrzeć.
No właśnie powinna tak zrobić w tym wypadku, bo autobus stał lub toczył się, wiec wychodzac z za niego powinna patrzec w prawo
Tylko że kobieta nie wychodzi bezpośrednio zza autobusu tylko w pewnej odległości od niego, więc ma większe pole widzenia
Nagranie jest nie dalej niż 23 m od zebry(może 18-20m po cieniach i drzewach), autobus ma 13-18m. Wiec zarówno kierowca który jechał szybko(wydaje sie że przynajmniej 70km/h) nie mógł wystarczająco szybko dojrzeć kobiety ani kobieta nie widziała samochodu i mogła sobie zdawac sprawę że jeśli ktoś tam jedzie to jej nie widzi, ale nie zdawała sobie sprawy że jedzie tak szybko że zanim ją zauważy i zahamuje to przejedzie.
Kiedys na kursie prawa jazdy instruktor zapytał mnie czemu nie spojrzałem w lewo jadąc w prawo, a ja na to że to jednokierunkowa i nic nie ma prawa wyjechać z tamtej strony. Albo co gdy ktoś nie zauważy że to jednokierunkowa