vwir
Pionier e-mobilności
Faktem jest, że najlepiej na suwak jeździ mi się po Krakowie. Im mniejsza miejscowość tym gorzej.A może to Krakusy są tacy kulturalni![]()
Faktem jest, że najlepiej na suwak jeździ mi się po Krakowie. Im mniejsza miejscowość tym gorzej.A może to Krakusy są tacy kulturalni![]()
Dodatkowym problemem suwaka jest "dobry samarytanin", który wpuszcza nie
jednego a kilku w ramach odkupienia grzechów.
Niby technicznie i czasowo prawie nic to nic zmienia, ale psuje rytm. Bo każdy chce jak najszybciej pokonać to miejsce. A ten za takim cudakiem o złotym sercu zadowolony nie będzie. Do tego jest to zly przyklad dla januszy, bo nie edukuje właściwie.
Tego nie widziałem ale już nie raz mało nie wjechałem komuś w tyłek przed rondem bo widać z daleka że całe rondo puste i zajęty tym sprawdzeniem oraz zerkając czy na przejście ktoś nie chce wejść nie zauważam że auto przede mną zatrzymuje się jakby przed rondem był znak STOP i dopiero po chwili rusza. I właśnie z powodu takich ludzi powinniśmy jeździć wolniej.Ostatnio to jest jakaś chora moda na uprzejmości na rondzie i auto przed tobą gwałtownie staje żeby wpuścić kogoś wjeżdżającego. Już dwa razy od wakacji prawie nie zaparkowałem komuś w tyłku z tego powodu. 🤦♂️
Bylo kilka szans na wcięcie się w prawo, ale nie na tyle duże, aby te przerwy byly "oczywiste" do "bezobciachowego" wcześniejszego wjazdu. Zresztą chyba nie warto tego robić pro publico bono, a i tak wszystko sie "ściśnie" pod koniec i dystsnse wyrównają na obu pasach . Sam też w podobnych sytuacjach tego nie robięspecjalnie dla @Norbert poswiecilem 1,5 godziny z mojego snu, zgralem z kamery dzisiejszy suwak w drodze do pracy i wrzucilem do sieci
zobacz jak nikt nie kozakuje to praktycznie wszyscy caly czas jada, wolno - ale jada
za zwezka po 3 sekundach calosc jechala juz 80kmh
![]()
Film bez tytułu - Create and share your videos with Clipchamp
Watch videos made with Clipchamp, the best video maker for everyone.clipchamp.com
PrzECie gDybY wJEcHoł wczOśNieJ tO naWEt bY nIe zWolNiLyspecjalnie dla @Norbert poswiecilem 1,5 godziny z mojego snu, zgralem z kamery dzisiejszy suwak w drodze do pracy i wrzucilem do sieci
zobacz jak nikt nie kozakuje to praktycznie wszyscy caly czas jada, wolno - ale jada
za zwezka po 3 sekundach calosc jechala juz 80kmh
![]()
Film bez tytułu - Create and share your videos with Clipchamp
Watch videos made with Clipchamp, the best video maker for everyone.clipchamp.com
w Krakowie było to już od lat tłuczone w programie jedź bezpieczniej nawet zanim powstał obowiązek jazdy na suwak. Sam pamiętam żywiołowe dyskusje gdzie na żywych przykładach pokazywaliśmy że jak korek jest rozłożony na dwa pasy to nie blokuje skrzyżowania z tyłu. Teraz jest kolejny temat wałkowany u nas - wyprzedzanie na przejściach dla pieszych i widzę że już bardzo często ludzie tego nie robią.Faktem jest, że najlepiej na suwak jeździ mi się po Krakowie. Im mniejsza miejscowość tym gorzej.
Generalnie jak na miasto z "tradycjami" to w zakresie ruchu jest kultura, kilka lat temu jak była wielka dyskusja na temat motocykli i buspasów to w Krakowie już to działało, tak samo spokojna jazda między pasami też była akceptowana zarówno przez kierowców jak i policję i SM.w Krakowie było to już od lat tłuczone w programie jedź bezpieczniej nawet zanim powstał obowiązek jazdy na suwak. Sam pamiętam żywiołowe dyskusje gdzie na żywych przykładach pokazywaliśmy że jak korek jest rozłożony na dwa pasy to nie blokuje skrzyżowania z tyłu. Teraz jest kolejny temat wałkowany u nas - wyprzedzanie na przejściach dla pieszych i widzę że już bardzo często ludzie tego nie robią.