Jak walczyć z kultem zapierdalania (prędkość)

ELuk

Pionier e-mobilności
@twizy

No ale jakie argumenty? Nie brałeś udziału w dyskusji, nie komentowałeś moich argumentów ani zresztą żadnych. Teraz przyszedłeś i piszesz nie wiadomo o czym. Oczywiście na podobnym poziomie co kilku bardzo aktywnych. Jakby tak oddzielić 'ziarno od plew' to co tutaj zostanie?
Kilka razy mówiłem że dyskusja jest jałowa i do niczego nie prowadzi,
Teraz tylko podsumowałem, że nadchodzą zmiany i tyle… szkoda piany…
Pozdrawiam

Norbert

Posiadacz elektryka
Kilka razy mówiłem że dyskusja jest jałowa i do niczego nie prowadzi,
Teraz tylko podsumowałem, że nadchodzą zmiany i tyle… szkoda piany…
Pozdrawiam
Albo zrobią uja jak zawsze, albo wprowadzą idiotyczne rozwiązania, a nawet jeśli coś poprawią w przepisach to i tak niewiele się zmieni.
Mają ważniejsze tematy na głowie ;)

twizy

Zadomawiam się
Co to za systemy? Nie kojarzę aby jakiekolwiek samochody /prywatne/ przekazywały informacje o swojej prędkości do "władz".
Normalne kamery.
Owszem, różnego rodzaju oprogramowanie nawigacji jeśli posiada możliwość komunikacji 2w przekazuje takie dane, ale tylko do dostawcy usługi.
I co z tego?
Jesteś na jakiś forum kulinarnym?
Cóż, jak czytam 'środki' to do głowy przychodzą mi tylko środki kapusty.
Mówisz o rejestracyjnych?
Podam prosty przykład - od kiedy zlikwidowano coś takiego jak "obowiązek" meldunku, mam problem z odzyskaniem wielu długów.
No to chyba dobrze bo jeszcze byś jakieś długi wykreował.
A teraz wyobraź sobie, że nie ma tablic rej. i zgłaszasz, że ktoś uszkodził tobie auto. I mówisz panu policmajstrowi " pszem pana to była biała tesla model 3, proszę szukać sprawcy " na pytanie o znaki szczególne, dodasz że miała kołpaki areo ... :) powodzenia.
No tak jak na chodniku, prawda? A Ty chcesz tak, jak w obozie, prawda?
Cel nie ma znaczenia - nie wiesz w jakim celu to robią i jak to wykorzystają.
Fakt, można kreować długi.

slaveq

Pionier e-mobilności
No tak jak na chodniku, prawda? A Ty chcesz tak, jak w obozie,
Pocieszny jesteś naprawdę :). Nie mówcie mu że baza PESEL istnieje bo chłop zawału dostanie :D. No ale to tak właśnie jest kwintesencja wolnościowców, @Norbert napisał, że jak znieśli obowiązek meldunkowy to utrudnili mu życie ze ściąganiem długów.

Norbert ty nic nie rozumiesz tu nie chodzi żeby tobie było coś łatwiej tu chodzi o to żeby nie było obozu czytaj można było łatwiej robić wały i to łatwiej ukrywać. Przecież dokładnie w tej postawie o to chodzi:
1) Kontrole czy nie spalasz opon w piecu -„co robię w swoim domu to nie twoja sprawa”.
2) tablice rejestracyjne po których można zidentyfikować właściciela samochodu np jak ucieknie po stłuczce - komunizmu i obozy
3) adres zamieszkania czy meldunku - jezu jeszcze ktoś będzie w stanie zwindykować dług.

ALE niech tylko którakolwiek z tych przykrych rzeczy im się przytrafi, np. Sąsiad im pali stara sklejką w piecu a oni mają astmę to matko bosko ryk pod niebiosy. Gdzie są służby!?!? Państwo z kartonu!!!!

wojtkow

Pionier e-mobilności
Ta dyskusja sporo dała, pokazała, że jednak sporo się zmieniło i większość osób potępia zapierdalaczy, że nie tylko ja hasło "jeżdżę szybko ale bezpieczenie" uważam za idiotyzm. To, że znalazły się jednostki broniące kultury łamania przepisów niespecjalnie mnie martwi, zgodnie z odwiecznym prawem natury muszą oni wyginąć ;)

twizy

Zadomawiam się
Pocieszny jesteś naprawdę :). Nie mówcie mu że baza PESEL istnieje bo chłop zawału dostanie :D.
Widzisz problem ze mną a powinieneś widzieć ze sobą.
No ale to tak właśnie jest kwintesencja wolnościowców,
Kwintoco?! Numer rejestracyjny, PESEL, ten sam cel.
@Norbert napisał, że jak znieśli obowiązek meldunkowy to utrudnili mu życie ze ściąganiem długów.
Jaki dług może ściągać zwykły człowieczek?
Norbert ty nic nie rozumiesz tu nie chodzi żeby tobie było coś łatwiej tu chodzi o to żeby nie było obozu czytaj można było łatwiej robić wały i to łatwiej ukrywać. Przecież dokładnie w tej postawie o to chodzi:
1) Kontrole czy nie spalasz opon w piecu -„co robię w swoim domu to nie twoja sprawa”.
2) tablice rejestracyjne po których można zidentyfikować właściciela samochodu np jak ucieknie po stłuczce - komunizmu i obozy
3) adres zamieszkania czy meldunku - jezu jeszcze ktoś będzie w stanie zwindykować dług.

ALE niech tylko którakolwiek z tych przykrych rzeczy im się przytrafi, np. Sąsiad im pali stara sklejką w piecu a oni mają astmę to matko bosko ryk pod niebiosy. Gdzie są służby!?!? Państwo z kartonu!!!!
To są błahe wybryki. Za poważne nikt nie siedzi. Przykładem może być niejaki Frog.

Norbert

Posiadacz elektryka
Pocieszny jesteś naprawdę :). Nie mówcie mu że baza PESEL istnieje bo chłop zawału dostanie :D. No ale to tak właśnie jest kwintesencja wolnościowców, @Norbert napisał, że jak znieśli obowiązek meldunkowy to utrudnili mu życie ze ściąganiem długów.
Muszę przyznać, że witki mi opadły.
W pewnych kwestiach rozumiem ( co nie oznacza, że się zgadzam czy popieram ) punkt widzenia @twizy ale ostatnia odpowiedź mnie przerosła.