Jak walczyć z kultem zapierdalania (prędkość)

krzyss

Pionier e-mobilności
O matko… moze gdyby byl elektryczny to by sie tak szybko nie zapalil.
Wiadomo juz cos o sprawcy ? Moze choc urwalo mu jakas konczyne ?

kaktus

Posiadacz elektryka
Nie wiadomo kto jest sprawcą, ponieważ nikt się nie przyznaje aby kierował z owej 3 chłopaków. 2 x 1 promil, 1x 2 promile. Coś mi mówi że to ten z dwoma patrząc na brak jakiejkolwiek reakcji.

krzyss

Pionier e-mobilności
Nie wiadomo kto jest sprawcą, ponieważ nikt się nie przyznaje aby kierował z owej 3 chłopaków. 2 x 1 promil, 1x 2 promile. Coś mi mówi że to ten z dwoma patrząc na brak jakiejkolwiek reakcji.
Pewnie tak prawo nie zadziala, ale to na dzien dobry wszyscy 2 lata odsiadki az sobie przypomna.
Mam nadzieje ze Policja ruszy tylek i sprawdzi monitoringi itp zeby potwierdzic kto prowadzil.

p0li

Pionier e-mobilności
Pewnie tak prawo nie zadziala, ale to na dzien dobry wszyscy 2 lata odsiadki az sobie przypomna.
Mam nadzieje ze Policja ruszy tylek i sprawdzi monitoringi itp zeby potwierdzic kto prowadzil.
to raczej szybko wyjdzie po sladach pasow

Makus

Pionier e-mobilności
Z ostatnich informacji wynika, że oprócz 3 pijanych kolesi i pijanej laski (na którą początkowo kolesie zrzucali winę) był tam jeszcze jeden koleś, zabrany do szpitala z którego potem uciekł. Prawdopodobnie właśnie sprawca.

piotrpo

Pionier e-mobilności
Coś mi mówi że to ten z dwoma patrząc na brak jakiejkolwiek reakcji.
Znajdź jakiegoś kolegę do ping-ponga, sprawdź jak idzie, wypij setkę, zaczekaj 15 minut i przeprowadź test ponownie. 1 promil u większości ludzi to już stan z porządnymi zaburzeniami motoryki, czas reakcji rośnie, koncentracja maleje.
Co do Majtczaków, syn jakiejś tam "gwiazdy" (niestety zapomniałem nazwiska) i Frogów (chociaż ten, to chociaż prowadzić potrafi), raz na jakiś czas zdarza się jakiś spektakularny wypadek w którym zginie więcej ludzi, albo ścigant przegnie pałę o wiele za bardzo. Oczywiście w takich przypadkach media szaleją, wszyscy są oburzeni (zresztą słusznie), ale warto pamiętać, że większość wypadków powodują normalni kierowcy, których albo poniosło, albo przeszacowali swoje możliwości, lub zwyczajnie odwalili coś głupiego i mieli pecha.

kaktus

Posiadacz elektryka
Znajdź jakiegoś kolegę do ping-ponga, sprawdź jak idzie, wypij setkę, zaczekaj 15 minut i przeprowadź test ponownie. 1 promil u większości ludzi to już stan z porządnymi zaburzeniami motoryki, czas reakcji rośnie, koncentracja maleje.
Co do Majtczaków, syn jakiejś tam "gwiazdy" (niestety zapomniałem nazwiska) i Frogów (chociaż ten, to chociaż prowadzić potrafi), raz na jakiś czas zdarza się jakiś spektakularny wypadek w którym zginie więcej ludzi, albo ścigant przegnie pałę o wiele za bardzo. Oczywiście w takich przypadkach media szaleją, wszyscy są oburzeni (zresztą słusznie), ale warto pamiętać, że większość wypadków powodują normalni kierowcy, których albo poniosło, albo przeszacowali swoje możliwości, lub zwyczajnie odwalili coś głupiego i mieli pecha.
Do takich zabaw to już się średnio nadaje :) Ale już kiedyś zauwazyłem że np. gra online w jakąś fifę po 2 piwach traci sens bo regularnie dostaje się oklep a to głupia gierka.

OldSeb

Posiadacz elektryka
Ja kiedyś próbowałem kręcić kółka na konsoli w F1. Już pod dwóch piwkach miałem problem ze zbliżeniem się do swojego czasu na mniej niż 2 sekundy, zazwyczaj kończyło się na bandach albo wyjazdem w maliny. Teraz już nawet bez piwek średnio mi idzie ale już 50-tka na karku 😆