Jaką ładowarkę kupić ?

lookash_c

Pionier e-mobilności
Uważasz, że warto zainwestować w ten nowszy model Khonsa?
W sumie stać mnie na jednego i drugiego. I jeśli warto dopłacić, to mogę to zrobić.
Jak napisał @Olecki - jeśli ma to być podstawowe urządzenia do ładowania i jeszcze na zewnątrz, to pokusiłbym się o nowszą wersję. Albo Zencara nowego (bardziej jajowaty kształt) - też ma RDC B.

Olecki

Pionier e-mobilności
JuiceBooster ma takie coś, ale to cenowo inna liga :) Żałuję, że kiedyś nie kupiłem Juiceboostera po zwrocie konsumenckim za niecałe 2 k pln...
Znalazłem ten adapter Juiceboostera i cena od około 8 stówek, prawie tyle co cała ładowarka Khonsa. Znalazłem też w jednym polskich sklepów adapter Type 2 - CEE 16A za prawie 4 stówki - tyle co nowy przewód Type2-Type2. Może ten gość ze sklepu w którym kupiłem Khonsa ogarnął by coś takiego tylko jakie było by tym zainteresowanie... za tyle kasy to ja już wolę zabierać dedykowany przewód który już mam niż bawić się w przejściówkę za drugie tyle.

Cav

Pionier e-mobilności
Znalazłem ten adapter Juiceboostera i cena od około 8 stówek, prawie tyle co cała ładowarka Khonsa. Znalazłem też w jednym polskich sklepów adapter Type 2 - CEE 16A za prawie 4 stówki - tyle co nowy przewód Type2-Type2.
No wiem ile to kosztuje, szukałem.
Może ten gość ze sklepu w którym kupiłem Khonsa ogarnął by coś takiego tylko jakie było by tym zainteresowanie... za tyle kasy to ja już wolę zabierać dedykowany przewód który już mam niż bawić się w przejściówkę za drugie tyle.
Ja mam dwa aut i dylemat czy kupować drugi przewód, zwłaszcza gdy nie jest potrzebny.
Za stówkę bym się pozbył dylematu, ale nie ma takich ofert....

Olecki

Pionier e-mobilności
Dziś AliExpress rozdaje dodatkowe kupony rabatowe. Jak bym się nie pospieszył mógłbym urwać jeszcze trzy dychy. Jeśli ktoś jest zainteresowany to wersja z wymiennymi wtyczkami 860 zeta a ze stałą wtyczką na małą siłę 828. Obu zostało jeszcze po dwie sztuki.

Olecki

Pionier e-mobilności
Nie, na zakupy powyżej jakiejś kwoty kupon na 20-coś złotych od AliExpress plus zwiększyli chyba zniżki na wybrane przedmioty za te ich śmieszne monetki. Ewentualne kupony od sprzedawcy, do tego za produkty promowane (Choice) można zgarnąć kolejne rabaty (max -10 USD za zakupy powyżej 100 USD) I darmową dostawę. Jak ktoś planował jakieś zakupy to warto poszperać bo rabaty się sumują i można zaoszczędzić.

Olecki

Pionier e-mobilności
Dzisiaj przyszedł do mnie Khons (3 dni robocze - nieźle). Ładowarka wygląda na oryginał ale ciut różni się od opisu. Miała być wersja z wymienną wtyczką i trzy końcówki (shuko, CEE 16A i kempingowa 16A) ale przyszła ze stałą wtyczką CEE 16A plus dwie przejściówki na shuko i na kempingowe. Nawet chyba lepiej że tak wyszło bo każde złącze mniej to potencjalnie mniej problemów. Pokrowiec na ładowarkę gratis. Jak na razie jestem zadowolony z zakupu :).

Cav

Pionier e-mobilności
Ja już mam takie doświadczenie z chinolami, że to co wyślą nigdy nie jest takie jak powinno być, takie jak w opisie, na zdjęciu i zazwyczaj w ogóle do niczego się nie nadaje.
Dlatego wolę kupować u nas, dmuchając na zimne.

Olecki

Pionier e-mobilności
Ja akurat jestem zadowolony bo za 30 złotych dostałem w zasadzie 2 przejściówki kosztujące u nich ponad 100/sztukę. Gdyby było coś nie to otwierasz spór na aliexpress bez prób dogadywania się z chińczykiem bo to zazwyczaj nie ma sensu. Samo Aliexpress bardzo szybo zwraca kasę.

luki

Pionier e-mobilności
Czy ktoś może wie, czy Tesla Wall Connector można sterować za pomocą jakiegoś API? Niby komunikują się za pomocą WIFI, i jak się podłączy kilka (i sparuje?) to trzymają limit mocy dla całej grupy. Ale czy da się sterować pojedynczym i dynamicznie zmieniać moc ładowania? Nie wiem czy jest gdzieś dostępna specyfikacja. Szukałem i znalazłem jakiś soft, ale z przed 5 lat, i to dla 1f. TWC jest 22kW?

Najnowsze dyskusje