nieslusznietak, te modele się mieszczą w budżecie, ale boję się francuzów.. byćmoże niesłusznie.
dobrze by było mieć 100 kW chociaż.A używane Francuzy / Stellantis czasem nie pokładają się na tym wymaganiu?
Dobrze by było wyjaśnić ile to jest to minimum akceptowalne po CCS dla @piotr_ev ?
na platformie 2021 maja wlasnie 100kW, na nowszej (chyba od polowy 2022) - 115kWdobrze by było mieć 100 kW chociaż.
jakoś do VW nie mogę się przekonać. Za dużo czytam o problemach z tym autem i software. poza tym id.3 za małeA może VW ID.3? Mocno staniał na zachodzie. Wersje z mniejszą baterią można znaleźć w okolicach 100k zł.
Siedziałeś w ID.3 w środku, że tak spytam? Z przodu i z tyłu?poza tym id.3 za małeale dzięki za propozycję
![]()
Tak, przestrzeń z przodu i z tyłu na nogi pasażera jest ok. Chodziło mi o to, że jakoś nie czuję się dobrze gdy auto nie ma odpowiednio dużej przedniej strefy zgniotu (przód, wiem że bateria potrafi obronić w zależności od pozycji).Siedziałeś w ID.3 w środku, że tak spytam? Z przodu i z tyłu?
A tak teraz... Nie wiedziałem że TM3 to SUV / crossover...Myślałem o Tesla model 3 SR, ale już poza budżetem niestety.
No i szukamy raczej czegoś co jest wyższe. SUV / crossover.
ok, compact / sedan / limuzyna jest już poza naszym zainteresowaniemTak piszesz w pierwszym poście (zero o SUV):
A tak teraz... Nie wiedziałem że TM3 to SUV / crossover...