Gdzie to można kupić? Na tesla shop niedostępna wersja 32A. Jest tylko 16A.
Bardzo dobre kable/przejściówki firmy Metron można dostać tu: https://eauto.si/metron-shop/Niemcy, Holandia lub Wielka Brytania, poproś znajomego z zagranicy albo pośrednik z wyższą ceną.
Czy ten kabel można przerobić na wtyczkę 3F 400V 32A i ładować się bezpośrednio z sieci .Pomijając Wallboxa?Zdjęcia z Internetu (nie chciało mi się schodzić do garażu)
View attachment 9193
View attachment 9194
View attachment 9195
Nie, potrzebne jest urządzenie aktywne kontrolujące proces ładowania. Ja używam tego kabla z Fronius Wattpilot Go. Można go zabierać ze sobą i tanio dorobić sobie różne przejściówki kupując w sklepie elektrycznym wtyczki i gniazda. Polecam jeśli ktoś ma falownik FroniusCzy ten kabel można przerobić na wtyczkę 3F 400V 32A i ładować się bezpośrednio z sieci .Pomijając Wallboxa?
Dziękuję.Czy wbudowany w port ładowania Evse po stronie BEV nie zrobi tego co zewnętrzny🤔Nie, potrzebne jest urządzenie aktywne kontrolujące proces ładowania. Ja używam tego kabla z Fronius Wattpilot Go. Można go zabierać ze sobą i tanio dorobić sobie różne przejściówki kupując w sklepie elektrycznym wtyczki i gniazda. Polecam jeśli ktoś ma falownik Fronius
Nie rozumiem. W aucie masz 7 przewodow. 3 fazy, neutral, PE i 2 do komunikacji. Musi być coś co będzie się komunikowalo i mówiło samochodowi jakie parametry są dostępne, czy na przewodach fazowych jest jedna faza czy może różne, jaki jest maksymalny dostępny prąd itp. Urządzenia które to robi może być na ścianie, na kablu, lub we wtyczce ( nowy kabel GreenCell Habu), musi być gdzieś poza autem.Dziękuję.Czy wbudowany w port ładowania Evse po stronie BEV nie zrobi tego co zewnętrzny🤔
No właśnie zapomniałem o komunikacji.Nie rozumiem. W aucie masz 7 przewodow. 3 fazy, neutral, PE i 2 do komunikacji. Musi być coś co będzie się komunikowalo i mówiło samochodowi jakie parametry są dostępne, czy na przewodach fazowych jest jedna faza czy może różne, jaki jest maksymalny dostępny prąd itp. Urządzenia które to robi może być na ścianie, na kablu, lub we wtyczce ( nowy kabel GreenCell Habu), musi być gdzieś poza autem.