Jakie baterie w Tesla model 3 long range 2021 dostawa w czerwcu

Michal

Moderator
w sumie czytam co piszesz i nadal nie wiem co chcesz udowodnić ale strasznie się w to zaangazowałeś - nie szkoda ci życia na takie pierdoły?

uważasz że tesla jest najlepsza na świecie? i dobrze - twoje prawo,
ja uważam że w porównaniu do europejskich marek jakościowo odstaje - mogę tak myśleć? mogę przedstawić swoje zdanie na forum dyskusyjnym czy muszę wystrugać z drewna mały ołtarzyk muska żeby tu pisać?

a co do tych wszystkich raportów - wiem jak to wygląda od drugiej strony i dlatego nie wierze w ich wiarygodność
Szkoda mi reputacji dobrej i innowacyjnej marki Tesla na takie gadanie ludzi, którzy nie jeździli tym autem albo garstki krzykaczy. Gdyby nie oni, to większość tych wspaniałych OEM -ów nadal upychała by po 30kWh w tunele środkowe i pod siedzenia, a Ty tutaj wypisujesz bzdety choć nie wiesz. To jest bardziej sportowe auto, a nie krążownik szos, więc ma trochę twardsze zawieszenie i mniej wygłuszenia, żeby obniżyć masę.

solik

Pionier e-mobilności
Raczej o Tesli mozna powiedziec ze teraz technologia i niezawodnosc a potem bedzie jakosc. I wyzsza cena.

v460

Fachowiec
Szkoda mi reputacji dobrej i innowacyjnej marki Tesla na takie gadanie ludzi, którzy nie jeździli tym autem albo garstki krzykaczy. Gdyby nie oni, to większość tych wspaniałych OEM -ów nadal upychała by po 30kWh w tunele środkowe i pod siedzenia, a Ty tutaj wypisujesz bzdety choć nie wiesz. To jest bardziej sportowe auto, a nie krążownik szos, więc ma trochę twardsze zawieszenie i mniej wygłuszenia, żeby obniżyć masę.
Niewiele dodać, niewiele ująć. Model 3 ma zawieszenie normalne. Chce ktoś mieć miękkie, może kupić Model S lub X - tam jest pneumatyka, więc pewnie bardziej miękko. A Model 3 prowadzi się jak BMW 3.

p0li

Pionier e-mobilności
Szkoda mi reputacji dobrej i innowacyjnej marki Tesla na takie gadanie ludzi, którzy nie jeździli tym autem albo garstki krzykaczy.

- a czemu ci szkoda? jesteś jakoś emocjonalnie zaangażowany w obronę reputacji amerykańskiej firmy motoryzacyjnej? a może masz jakieś profity z tego powodu? tak tylko pytam bo jak dla mnie możesz dowone kalumnie o citroenie pisac i mam to serdecznie w du..nosie to jest tylko przedmiot stworzony do pełnienia pewnych funkcji
- czemu zakładasz że nie jeździłem lub nie widziałem?
- nie jestem krzykaczem (to raczej adresuj do piszących w wątku o beznadziejnej jakości wykonania twojego ukochanego auta) sam uważam teslę za innowacyjną ale na pewno nie o wysokim poziomie QM - działa typowo w amerykańskim stylu

Gdyby nie oni, to większość tych wspaniałych OEM -ów nadal upychała by po 30kWh w tunele środkowe i pod siedzenia, a Ty tutaj wypisujesz bzdety choć nie wiesz.

- kto to sa oni? domyślam się że piszesz o tesli - i masz rację - pokazali że można inaczej i popchnęli rynek - ale nie mylmy kukiza z palcem - nie robili tego z pobudek altruistycznych tylko żeby zarobić kasę - trafili w nisze i dobry czas i się udało, rok wcześniej mogłoby sie nie udac i nie prowadzilibyśmy tej bezsensownej dyskusji bo nie byłoby tego foum
- jakie wypisuję bzdety i czego nie wiem? - piszesz trochę niezrozumiale więc ciężko mi sie odnieść do twoich argumentów

To jest bardziej sportowe auto, a nie krążownik szos, więc ma trochę twardsze zawieszenie i mniej wygłuszenia, żeby obniżyć masę.

- TM3 jest sportowym autem? od kiedy? a może po prostu brakuje ci argumentów i wymyślasz jakieś uzasadnienia do mizernej jakości swojego zakupu (to się jakoś ładnie w psychologii nazywa ale nie chce mi się przed śniadaniem szukać)

v460

Fachowiec
aż tak tyłek boli?! 😂🙈
Jako użytkownik wielu aut różnych marek europejskich (m.in. Saaby, Volvo, Mercedesy, Land Rovery), a także BMW i3 (w wersji zwykłej i sportowej) oraz amerykańskich (Jeepy) i mając porównanie do kilku PSA (Citroeny C5, Peugeoty 508) naprawdę nie widzę, żeby Tesla odbiegała na niekorzyść w jakości. A w technologii - parę lat do przodu.
Pewnie wiesz coś, o czym nie wiem? Chętnie posłucham ;)

p0li

Pionier e-mobilności
aż tak tyłek boli?! 😂🙈

sądzisz że zazdroszczę wam tesli? przedni dowcip
elektryka wybierałem 9 miesięcy, w międzyczasie testowałem różne marki jak i indywidualne zabudowy - i tesla (jak i dwie inne niemieckie marki) odpadła na samym początku - i nie była to kwestia finansowa

Jako użytkownik wielu aut różnych marek europejskich (m.in. Saaby, Volvo, Mercedesy, Land Rovery), a także BMW i3 (w wersji zwykłej i sportowej) oraz amerykańskich (Jeepy) i mając porównanie do kilku PSA (Citroeny C5, Peugeoty 508)

jako użytkownik prawdziwej amerykańskiej (robionej w ameryce na tamtejszy rynek) motoryzacji od 11 lat mam wprost przeciwne zdanie - do europejskiej jakości amerykanom duużo brakuje

naprawdę nie widzę, żeby Tesla odbiegała na niekorzyść w jakości. A w technologii - parę lat do przodu.

to wytłumacz te ciągłe żale właścicieli tesli na tym forum
tak se pisza żeby popisaćczy jednak jest coś na rzeczy?
bo nie rozumiem dlaczego 80% treści tego forum to żale właścicieli że coś odpada, coś nierówno, brakuje chlapaczy, wyciszenia, farba odpada, kufer się nie domyka itd

znajdź mi takie żale dotyczące innych marek tu na forum

Pewnie wiesz coś, o czym nie wiem? Chętnie posłucham ;)
pewnie coś wiem ale pewnie nie o wszystkim mogę pisać publicznie - cenię swoją pracę
(i nie podawaj tu przykładu Konrada z Killera)

v460

Fachowiec
sądzisz że zazdroszczę wam tesli? przedni dowcip
elektryka wybierałem 9 miesięcy, w międzyczasie testowałem różne marki jak i indywidualne zabudowy - i tesla (jak i dwie inne niemieckie marki) odpadła na samym początku - i nie była to kwestia finansowa

jako użytkownik prawdziwej amerykańskiej (robionej w ameryce na tamtejszy rynek) motoryzacji od 11 lat mam wprost przeciwne zdanie - do europejskiej jakości amerykanom duużo brakuje

to wytłumacz te ciągłe żale właścicieli tesli na tym forum
tak se pisza żeby popisaćczy jednak jest coś na rzeczy?
bo nie rozumiem dlaczego 80% treści tego forum to żale właścicieli że coś odpada, coś nierówno, brakuje chlapaczy, wyciszenia, farba odpada, kufer się nie domyka itd

znajdź mi takie żale dotyczące innych marek tu na forum

pewnie coś wiem ale pewnie nie o wszystkim mogę pisać publicznie - cenię swoją pracę
(i nie podawaj tu przykładu Konrada z Killera)
Masz na myśli Kondrata, Marka Kondrata - prawda?
Nieważne. Ważne, że jesteś zadowolony ze swojego zakupu. Ja na swój nie narzekam. Przeciwnie. Uważam, że nie jeździłem nigdy czymś co by tak wyprzedzało resztę rynku. Zasięg, przyspieszenie, zużycie energii, napęd na 4 koła, prowadzenie (nie amerykańskie sprzed 11 lat, a współczesne jak z najlepszych aut europejskich), planowanie trasy, korzystanie z superchargerów, w moim przypadku absolutnie nienaganna jakość.
Ludzie narzekają na lakier w tesli. Ale to nie jest narzekanie na lakier w tesli, ale na jakość lakierowania lakierami wodnymi co jest problemem wszystkich marek.
Zastanawia mnie tylko, co sprawia, że czytasz i piszesz o Tesli, jeśli - jak mówisz - odrzuciłeś ją od razu na wstępie poszukiwań auta elektrycznego dla siebie. Redukcja dysonansu pozakupowego?

p0li

Pionier e-mobilności
Zastanawia mnie tylko, co sprawia, że czytasz i piszesz o Tesli, jeśli - jak mówisz - odrzuciłeś ją od razu na wstępie poszukiwań auta elektrycznego dla siebie. Redukcja dysonansu pozakupowego?

nie - z każdym pokonannym kilometrem przekonuję się że to był dobry wybór - ale ciężko na tym forum trafić na inny temat niż tesla i jej właściciele skarżący się na jej braki

ale jeśli cię to uspokoi - w poniedziałek wracam do pracy po 3 tygodniach urlopu (nie mogę się już doczekać :)) i nie będe miał już czasu na takie długie dyskuje - ograniczę się do czytania i czasami skrobnięcia tu czy tam

v460

Fachowiec
nie - z każdym pokonannym kilometrem przekonuję się że to był dobry wybór - ale ciężko na tym forum trafić na inny temat niż tesla i jej właściciele skarżący się na jej braki

ale jeśli cię to uspokoi - w poniedziałek wracam do pracy po 3 tygodniach urlopu (nie mogę się już doczekać :)) i nie będe miał już czasu na takie długie dyskuje - ograniczę się do czytania i czasami skrobnięcia tu czy tam
Doskonale Cię rozumiem. Ja jestem po 2 wyjazdach urlopowych w tesli i ponad 4kkm zrobionych po autostradach. Każdy km to przyjemność.