Okaże się jak pierwsze egzemplarze dostaną certy z ich właściwą wagą. Będzie wiadomo czy ma większą baterie.82 kWh brutto, czyli 80,7 kWh netto i prawdopodobnie 595 km zasięgu na pełnej baterii:
View attachment 920
Też nie mogę się doczekać 14 czerwca i bardzo się cieszę, wręcz odliczam dni i wcale nie myślę o tych wszystkich wadach o których piszą koledzyChciałem powiedzieć, że dziś na stronie znalazłem pierwszy LR ze statusem nie 'W tranzycie" czyli dostępny od ręki, oprócz odświeżonego wnętrza ma też wyższy zasięg WLTP także chyba takie wersje będą do nas dostarczane: https://www.tesla.com/pl_PL/new/5YJ...stal=32-085&coord=50.1189,19.8479&redirect=no
Może i mają przegląd, ale mało skuteczny, albo od teraz go wykonują, ponieważ gość, który odbierał samochód bez podłączonych światłem samochód miał z dostawy Q2. Niemniej informacja, że Serwis jest już na miejscu jest bardzo obiecująca i daje nadzieję na poprawę tego stanu rzeczy.Kilka ogłoszeń parafialnych, dziś rozmawiałem z panią z Tesli i wszystkie auta z nowej dostawy są już wersjami z nowymi bateriami i po lifcie. Co do uszkodzeń i jakości to wszystkie auta mają przegląd przed odbiorem a dodatkowo serwis od dziś działa już w Zabkach po przeprowadzce więc jakieś kosmetyczne rzeczy można zrobić przy odbiorze. To tyle, mam nadzieję że jednak nie będzie paniki na forum i ludzie się nie zniechęca do tych samochodów po tym co się tutaj ostatnio działo. Ja po swoim odbiorze dam znać jak poszło dokladnie.
Byc moze sie spotkamy, bo mam termin 4-18. czerwca, cokolwiek to znaczyJa jestem dobrej myśli w przyszłą sobotę zdam relację z wydarzenia.
Super ! 5kWh baterii wiecej ! GratkiOk dostałem papiery, baterie to E3LD.
Czy wy do rejestracji dostaliście dokument: "Oświadczenie o podleganiu obowiązkowi zapewnienia sieci zbierania pojazdów albo faktura zawierająca takie oświadczenie lub dowód wpłaty na rachunek Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej" ? Bo wszystkie pozostałe wygląda, że u mnie są ale tego dziadostwa nie ma.
//EDIT
Dzwoniłem do urzędu to jest jakiś dziwny wymóg, pani mi powiedziała, że nie jest to potrzebne przy rejestracji.