jeśli to nie jest ChaDeMo to raczej wątpię - z tego co czytałem w branżowej prasie grupa odpowiedzialna za rozwój protokołów CCS nie przewiduje wypuszczenia standardu dwukierunkowego przed 2025Czy nowy gracz będzie obsługiwał V2H?
Pewnie to będzie EVSE jako kabel, bez tzw cegły pośrodku. Cenowo nie przeskoczą Zencara za ok 1800 pln pewnie ale dobrze mieć wybór.Niedlugo bedzie kolejny gracz na rynku mobilnych ladowarek - tym razem produkt krajowy:
Pisza tez ze bedzie dostepne 2022, ciekawe jak z cena. Czy trzymanie bebechow we wtyczce nie bedzie dodatkowo generoowalo ciepla. W moim type 1 3,7 kw do focusa calosc dosyc ciepla a tutaj obiecuja wieksze moce.Obejrzałem prezentacje i top notch hardware ma tam być, cokolwiek by to nie było. Też się trochę obawiam jak sprzęt z wbudowanym BT, GSM, haptic feedback oraz przekaźnikami we wtyczce się sprawdzi długofalowo, a druga sprawa to za te bajery trzeba będzie chyba słono zapłacić.
Ale nie przeczę, chętnie bym coś takiego przytulił
Zeencar jest prosty jak stodoła a i tak mi się zepsuł po 3 miesiącach nieużywania - kabel był słabo zabezpieczony i się wysunął, resztę załatwiła woda. Moze taki lepszy projekt i lepsze bebechy będzie jednak niezawodny?