Jakie EVSE / Wallbox dla TM3?

Michal

Moderator
Tyle co piekarnik z wyświetlaczem - 1-3W - to tylko jakiś scalak, dioda i wyświetlacz.

Last edited:

Michal

Moderator
Poprawiłem na 1-3W powyżej ;)

Last edited:

cooler

Pionier e-mobilności
Pisza tez ze bedzie dostepne 2022, ciekawe jak z cena. Czy trzymanie bebechow we wtyczce nie bedzie dodatkowo generoowalo ciepla. W moim type 1 3,7 kw do focusa calosc dosyc ciepla a tutaj obiecuja wieksze moce.

PS zencara wymienil Ci na gwarancji?
Ciągle w naprawie... już ponad miesiąc :( Ale dostałem zastępczą nówkę, którą mam jednak zwrócić jak mój zostanie naprawiony. Padła płyta główna przez wodę i podobno teraz czasy dostaw części z Chin to koszmar.

Sfotek

Posiadacz elektryka
Ciągle w naprawie... już ponad miesiąc :( Ale dostałem zastępczą nówkę, którą mam jednak zwrócić jak mój zostanie naprawiony. Padła płyta główna przez wodę i podobno teraz czasy dostaw części z Chin to koszmar.
To ladnie sie zachowal sklep… podeslesz gdzie kupowales i jaki model masz - 3f, 11 czy 22kw

cooler

Pionier e-mobilności
Sklep nazywa się Evston.com, kontakt [email protected].
Mam model 3 fazowy 11kW, który jest o tyle fajniejszy od UMC Tesli Gen1 (też 3 fazowej) że potrafi bez modyfikacji zasuwać również po 1 fazie, więc porobiłem sobie mnóstwo przejściowek pomiędzy wszystkimi możliwymi gniazdami i zawsze działał. Nie używałem go do codziennego ładowania, bo okazał się kabel nieco za krótki (5m to wisząca cegła na kablu gdy podjedziemy przodem blisko do ściany na którym mam skrzynkę z zasilaniem).
Na codzień używam więc UMC gen1 która nie wiadomo czemu pracuje tylko na 2 fazach - ma długi, bardziej elastyczny kabel który mi lepiej pasuje, a 7kW to też nie w kij dmuchał, zwykle mi starcza i jest zamontowana na stałe w skrzynce.

newbe

Posiadacz elektryka
NEMA masz 32A czy to co dali 16A.?
Nie zauważyłem ile Ci pociągnęło z jednej fazy? W Amperach czy Watach?
GEN II SMART ADAPTER, 60309 - 2PE, 32A/230V
(1104948-10-B)
Mam przedlicznikowe 25A, moc umowna 10.5kW, więc chciało 32A, ale natychmiast ograniczyłem do 20A. Teraz hula na tej samej fazie co prałka i suszarka, więc zostawiłem 19A dla bezpieczeństwa. Ale mam lenia przestawić we wtyczce...
Zwiększenie mocy wiąże się z wyniesieniem licznika na ulicę i elektryk od Energi powiedział że ogarniają to za 2000 PLN.
Póki co ładuję 4.5 kW i za noc do 90% mi styka po powrocie z Trójmiasta, i na razie wystarczy.

Last edited: