Jakie EVSE / Wallbox dla TM3?

Bronek

Pionier e-mobilności
OK następne będzie na 9 > ale......

To są ułamki kWh

Teraz apka pokazuje 52,97 kWh bo sobie dodała ułamek na poranne dogrzanie i przygotowanie ( nie rozlaczyłem po ladowaniu a było tak ustawione na 8.00
Po ładowaniu było mniej ale powyżej 52kWH. To drugie ladowanie z pomiarem i ponownie mniej pokazuje niz tesla
Ale proporcjonalnie i z małą róznicą

Tesla zas pokazuje w zaokragleniu i to w góre ( rozbiłaTO NA DWA DNI - od 22.00 do 24.00 i p[otem na drugi dziń)
13 kWh plus 40 po północy) = 53kWH

PS. czy to może jest też zalezne jakie Evse ?? Moje mam ustawione na 20A, kabnel 2 m 6 mm, a przed evse 10 mm
Jakbyś miał swoje podpięte do gniazda to byś mógł sprawdzić u siebie. Może popros Krzysia to Ci przerobi??

Last edited:

ELuk

Pionier e-mobilności
U mnie wychodzi różnica 0-2%, sprawdzałem na prądach od 5A do 16A.
I chyba bardziej to zależy jak Tesla zaokrągli wartość, którą podaje.
Generalnie nie warto się tym przejmować i tracić życia dla takich groszowych problemów. 👍

gim-kg

Pionier e-mobilności
Jakbyś miał swoje podpięte do gniazda to byś mógł sprawdzić u siebie. Może popros Krzysia to Ci przerobi??
Krzysiu zakładał mi Wall Connector. Mam licznik wpięty przed nim, ale chciałem zobaczyć jak to wychodzi u ciebie. U mnie jak sprawdzałem to Tesla pokazała 69 kWh, a licznik 72,u kWh.
Muszę w ogóle sprawdzić jaką mam baterie, bo to było ładowanie od 7 do 100% i weszło aż tyle.

Bronek

Pionier e-mobilności
Wiem... Ale skoro są rozbieżności Tesla /licznik to może Wallbox żre swoje? Dlatego ten mój przenośny Miernik pozwolił by wylkuczyc straty na drodze do auta, mierząc tym samym w różnych miejscach
To wartości jw napisano prawie nie warte zachodu, ale czysto akademicko sprawdzamy.
JW mi wyszło że po 2,5 roku mam tyle co producent dawał wg opisów na początku.
Czy to z bufora czy coś innego...? Jest OK, a straszenie degradacją w ładowaniu domowym się nie potwierdza
Będę ładował za dwa trzy dni, to ustawie 9 kW

krzyss

Pionier e-mobilności
Co powiecie o czymś takim?

Jeśli ktoś ma jakieś inne propozycje lepsze co do jakości i ceny to bardzo proszę o pomoc.
Dzięki
Nie widac w nim zabezpieczen… to juz lepiej teslowy gen 3 22kW za 2600.-