Ja mam dwustrefową, ale bez okienka popołudniowego (czyli mam G12 a nie G12w), więc tanio tylko w nocy. Uwaga, noc jest definiowana różnie, licznik nie musi być świadomy zmian letnio/zimowych, ja mam wbite na sztywno ładowanie od 22:15 choć w taryfie mam tanio od 21:00a przy taryfach dwustrefowych, tanie ładowanie nawet w środku dnia.
Bez przesady. Byłem w weekend na kampingu, ograniczyłem ampery przez fabryczne EVSE 230V z 13A na bodajże 10A bo nie chciałem potencjalnie uszkodzić im instalacji, i w ciągu wieczoru i nocy miałem pół baku za 10zł. Polecam. Gniazdek "kampingowych" nie było zresztą, tylko "domowe".Z tego co wiem, to ładowarkę do gniazda w domu (220v) dostaniesz wraz z samochodem, a na kempingu byś się ładował tydzień, więc nie ma sensu się podpinać.
Dziwna ta Twoja G12 bez godzin dziennych. Co Księstwo to inaczej. U mnie . 22-7 ; 13-16 G12r (taki dziwoląg tylko w Energa)Ja mam dwustrefową, ale bez okienka popołudniowego (czyli mam G12 a nie G12w), więc tanio tylko w nocy. Uwaga, noc jest definiowana różnie, licznik nie musi być świadomy zmian letnio/zimowych, ja mam wbite na sztywno ładowanie od 22:15 choć w taryfie mam tanio od 21:00