Jaki był koszt podłączenia? Aktualnie szukam kogoś do montażu i oferty to od 1000 do 2000 brutto.Dziś dzięki kontaktowi od @elveh był u mnie pan Tomasz elektryk (którego mogę polecić jeśli ktoś z okolic Krakowa chce montować EVSE). Podpiął WallConnector 3 i dokonał stosownych pomiarów z których wynika że WC 3gen posiada wbudowane zabezpieczenie RCD typu A + DC 6mA.
View attachment 2695
View attachment 2696
Jeszcze raz chciałbym podziękować @elveh za polecenie kontaktu. Mamy w takim razie rozwiane wszystkie wątpliwości co do stanu urządzenia i jego zabezpieczeń. Dodam, że konfiguracja WC jest bardzo prosta, robi się ją przez przeglądarkę i nawet pojawiła się od razu aktualizacja oprogramowania do ściągnięcia. Wydaje mi się, że za taką kasę nie ma na rynku lepszego wallboxa z kompletem zabezpieczeń a przede wszystkim z guziczkiem mocy do otwierania klapki
.
To jest pewnie zależne od zakresu robót. U mnie przewody przeciągnąłem sam i do zrobienia było przyłączenie w rozdzielni oraz podłączenie samego WC wraz z testami więc kwota nie była wygórowana.Jaki był koszt podłączenia? Aktualnie szukam kogoś do montażu i oferty to od 1000 do 2000 brutto.
Macie może kogoś do polecenia (południe Warszawy)?
A koszt za samo podłączenie? Będzie jakaś ogólna świadomośćTo jest pewnie zależne od zakresu robót. U mnie przewody przeciągnąłem sam i do zrobienia było przyłączenie w rozdzielni oraz podłączenie samego WC wraz z testami więc kwota nie była wygórowana.
Dodam jeszcze, że pan Tomasz sprawdził aparaturą NrgKicka czyli mobilne EVSE i tam również obydwa zabezpieczenia działają. To na wypadek jakby ktoś chciał sobie NK kupić.
300 zł ALE nie wiem czy to jest kwota rynkowa czy wynika z tego, że kolega elveh tutaj był pośrednikiem. Jak dla mnie uczciwa.A koszt za samo podłączenie? Będzie jakaś ogólna świadomość![]()
I ja się zgadzam, dlatego napisałem, że stawka nierynkowa natomiast dodam na usprawiedliwienie, że na żadne specjalne traktowanie nie liczyłem i byłem przygotowany, że takie rzeczy po prostu kosztują jeśli mają być wykonane z głową.Miałeś promocję tygodnia)) Ale poważnie sprawy ujmując NIESTETY stawki rosną i muszą rosnąć. Jeśli patrzymy na koszty pracy w Polsce, podatki i ogólną inflacje, to jeśli chcemy mieć fachowca, to naprawdę nie możemy zakładać że nam to zrobi za 100 czy nawet 300, bo nie zarobi na życie i w końcu się podda i oleje temat i zostanie jakimś tam lekarzem czy influencerem albo nie-daj boże full stack developerem
)))))) No dobra - żart, ale mam nadzieję że dobrze czytacie między liniami o co mi chodzi. Tak długo jak nie będziemy cenili fachowości (ale też rzetelności) tak długo jej sobie w tym kraju nie zbudujemy.