Jakie EVSE / Wallbox dla TM3?

klinik

Zadomawiam się
Dzisiaj elektryk bawi sie w rozdzielni. Wallbox od Tesli już wisi. Z mocą przyłącza jestem na styk i pewnie będę zwiększał przydział.

20220309_135840.jpg

klinik

Zadomawiam się
Miejsce chyba było zaplanowane pod centralny odkurzacz.
Dokładnie! Odkurzacz jeździ sam, więc i miejsce się zwolniło. Pierwsze ładowanie już sprawdzone na aucie @danielm . Nie wybuchło :)

Poniżej jak to na gotowo z uchwytem na kabel, aby usyfionego kabla na wallboxie nie wieszać.

Attachments

• 20220313_200455.jpg
    20220313_200455.jpg
    1,1 MB · Liczba wyświetleń: 123
  • received_1641758402841262.jpeg
    received_1641758402841262.jpeg
    188,8 KB · Liczba wyświetleń: 119

Szymek

Fachowiec
Czy ten wallbox można jakoś z oficjalnej dystrybucji zamówić przez internet czy tylko w serwisie w Warszawie? Kto to może zamontować w garażu, każdy elektryk czy tylko gość z tesli?

Jedyne miejsce gdzie widzę to cudo do kupienia to allegro ale tylko wersje 22kW (ja potrzebowałbym 11kW).

Quba88

Posiadacz elektryka
Czy ten wallbox można jakoś z oficjalnej dystrybucji zamówić przez internet czy tylko w serwisie w Warszawie? Kto to może zamontować w garażu, każdy elektryk czy tylko gość z tesli?

Jedyne miejsce gdzie widzę to cudo do kupienia to allegro ale tylko wersje 22kW (ja potrzebowałbym 11kW).
Piszesz maila do serwisu ze chcesz z wysylka. Wysylaja Ci fakture i link do zaplaty (musisz podac wczesniej im VIN). Oplacasz. Wysylasz im oplacony przez siebie list przewozowy i wysylaja do Ciebie.
U mnie montowal znajomy elektryk ale ja mialem juz do garazu doprowadzone kable konkretne jak ostatni remont robilem wiec u mnie to byl tylko montaz licznika i wallconnectora.

pmlody

Pionier e-mobilności
Możesz ładować mniejszymi mocami :D To max co potrafi dostarczyć jeśli auto umie z tego skorzystać.