danielm
Pionier e-mobilności
specjalnie dla Ciebie: spojler: wszystkie mają pstryczkiNa 1A w Ciechocinku przy wtyczce CCS nie miałem, ale zwykła Type 2 miała...
specjalnie dla Ciebie: spojler: wszystkie mają pstryczkiNa 1A w Ciechocinku przy wtyczce CCS nie miałem, ale zwykła Type 2 miała...
Podłączę się do tematu. Odbieram za 2 tygodnie i chciałem kupić WallBox oryginalny w cenie 2300 zł brutto. Czy można to gdzieś zamówić wysyłkowo z faktura? Czy trzeba osobiście zameldować się w Warszawskim Salonie Tesli ?Dzięki. Do domu zainwestuję w ścienną, 2300 podają cenę, to dobra cena, chyba nie warto "obcej". A na wieś do "siły" może na początek rozwiązanie Bronka przetestuję
Edit: 2300 zł za wallbox Tesli
Do kupienia tylko w serwisie. Sklepu wysyłkowego nie ma w PL.Podłączę się do tematu. Odbieram za 2 tygodnie i chciałem kupić WallBox oryginalny w cenie 2300 zł brutto. Czy można to gdzieś zamówić wysyłkowo z faktura? Czy trzeba osobiście zameldować się w Warszawskim Salonie Tesli ?
TM3 ładuje się z AC tylko 11kW, więc nie ma sensu przepłacać za 22 kW.Wersja 22kW/4,5m - 3499zł/brutto
Wersja 22kW/5m - 4150zł
Dlaczego te wyłączniki różnicowoprądowe mają być takie drogie? Pralkę czy płytę indukcyjną 3-fazową też się zabezpiecza różnicówką i to jest tanie. Zdecydowanie nie warto przepłacać za jakieś wynalazki "specjalnie dla samochodów". Różnicówka nie zabezpiecza urządzenia - tylko człowieka przed porażeniem. Porządny elektryk będzie wiedział jak to podłączyć, odpowiednio dobierze parametry i nie zawoła tysięcy za różnicówkę, tylko paręset zł.należy dodatkowo zabezpieczyć wyłącznikiem klasy RCD typ A EV lub RCD Typ B, których ceny startują od 1200 zł do nawet 4000 zł
RCD Typ A nie ,, wyłapuje prądów upływu >6mA'' - proszę poczytać w internecie jakie są zagrożenia - nie należy tego bagatelizować. Typowa różnicówka jest do innych zastosowań i ma inną czułość. Płyta indukcyjna to nie zaawansowane auto elektryczne gdzie skumulowana jest energia sterowana BMS samochodu.TM3 ładuje się z AC tylko 11kW, więc nie ma sensu przepłacać za 22 kW.
Dlaczego te wyłączniki różnicowoprądowe mają być takie drogie? Pralkę czy płytę indukcyjną 3-fazową też się zabezpiecza różnicówką i to jest tanie. Zdecydowanie nie warto przepłacać za jakieś wynalazki "specjalnie dla samochodów". Różnicówka nie zabezpiecza urządzenia - tylko człowieka przed porażeniem. Porządny elektryk będzie wiedział jak to podłączyć, odpowiednio dobierze parametry i nie zawoła tysięcy za różnicówkę, tylko paręset zł.
Ale słuszna uwaga, że różnicówka być powinna.
Ja akurat się znam, nie będę "czytał w internecie", bo jest dużo ściemy. Tak jak w powyższym, bo typ A i B nie ma nic wspólnego z ilością energii, a ">6mA" prawdopodobnie oznacza RCD 10mA. Ale to nie miejsce na to, bo...RCD Typ A nie ,, wyłapuje prądów upływu >6mA'' - proszę poczytać w internecie jakie są zagrożenia - nie należy tego bagatelizować. Typowa różnicówka jest do innych zastosowań i ma inną czułość. Płyta indukcyjna to nie zaawansowane auto elektryczne gdzie skumulowana jest energia sterowana BMS samochodu.
Od kiedy nie jest reklamą podawanie konkretnych produktów i ich cen??? Gdyby było napisane "zapraszam do kontaktu na priv, a pomożemy coś wybrać", to może... Ale to jest reklama.Proszę tego nie traktować jako reklamę naszej firmy.
Witam,Ja akurat się znam, nie będę "czytał w internecie", bo jest dużo ściemy. Tak jak w powyższym, bo typ A i B nie ma nic wspólnego z ilością energii, a ">6mA" prawdopodobnie oznacza RCD 10mA. Ale to nie miejsce na to, bo...
Nie należy słuchać rad z internetu, ani moich, ani przypadkowych sprzedawców, tylko koniecznie zlecić instalację wykwalifikowanemu elektrykowi.
Od kiedy nie jest reklamą podawanie konkretnych produktów i ich cen??? Gdyby było napisane "zapraszam do kontaktu na priv, a pomożemy coś wybrać", to może... Ale to jest reklama.
Poza tym może gdyby to były super ceny - ale na Amazon.de z darmową dostawą w PL jest trochę taniej (i tak magazyny są w Polsce).
Więc sorry, ale nie.
Jest oddzielne forum o ładowarkach - zapraszamy tam - tu jest forum konkretnie o Tesla Model 3.
Natomiast dla Tesli rozwiązaniem najrozsądniejszym, najbezpieczniejszym, oraz najtańszym jest oryginalna ładowarka ścienna Tesla 22kW. Do innych aut może co innego - ale to jest forum o TM3.