Oryginalnie 18’ maja 98V, 19’ mają indeks 96W 😉
Continental AllSeasonContact ?
Tak te kupiłem .
Miałem już w róznych autach
Nokian Weatherproof - szybko się kończą ( 40tys je wymienialem a conitinetale na tym samym aucie 60kkm) , głośne ale na śniegu jak najlepsza zimówka ( zimą pod bardzo strome górki w lesie po śniegu bez problemu ). Polecam na prowincje gdzie nie widać pługa a latem wiosną i jesienią jest błota
Goodyear 4 seasons gen 1 - miałem w hondzie CRV i peugeocie partnerze były lepsze niż 5 letnie zimówki

, ogólnie dobrze się sprawowały głosniejsze troche i trwalsze niż nokiany , jak dla mnie dobry kompromis w sensie nie zauważyłe ich wad ale wydawały mi się czymś po środku pomiędzy bardzo zimowym nokianem a bardzo letnim continentalem.
Continental allseasoncontant gen 1 - zrobiłem 60kkm Polska, Włochy Austria zimą w mazdzie 4x2. Zero problemów. Jak dla mnie najlepsze jakie miałem. Miałem przez cały okres jeden problem z podjazdem pod bardzo stroną górkę, ale była wyślizgana że chyba na zimówkach bym nie podjechał. Bo jak wcisnąłem hamulec to samochód cofał się

. Trasa super, ciche i dobra przyczepczność latem i zimą. Z racji tego że to auto 4x2 nie zapuszczałem sie specjalnie w lasy. Jak była gołoledź to jechałem 20km/h bo tańczyło auto ale to normalne myślę że na dobrych zimówkach jazda 35km/h by mi nie zmieniła wiele. Jak jechałem raz leśną drogą zimą wyślizganą śnieżno błotną trochę to czułem różnice pomiędzy nimi a nokianami które miałem wcześniej. Ale to raptem 2-3 odcinki przez 60kkm, poza nimi zawsze były lepsze od nokianów , latem jak letnia . Ogólnie nawet jak na lokalne stoki narciarskie na pomorzu sie zapuszczałem nim gdzie zawsze drogi to był ubity śnieg to nigdy nie miałem problemów z bezpieczeństwem. Je mogę polecić. Teraz zmieniam na gen. 2
Micheliny Crossclimaty 2 - zmieniałem z nokianów w lexusie 4x4 i cisza ogromna w porównaniu do nich ale... czasem czuje coś dziwnego w przyczepności , żona głównie jeździ mówi ok, ale ja czuje się w nich gorzej i to jesienią teraz też. Kolega teslą się zakopuje na nich gdzie toyotą z continentalami przejeżdza i bardzo narzeka ( RWD ). Wyszedłem z założenia że jak będą kiepsko się sprawować w zimę to kupię nokiany 2 sztuki

na zimę ale zaryzykuje bo jednak auto 4x4 a 4x2 to różnica duża, 4x4 mój brat to jeździ cały rok na letnich bo ma taki głupi nietypowy model auta że nie produkuje się zimówek na jego rozmiar

serio
Prielii ( nie pamiętam modelu ) w BMW X6 4x4. Bratowa jeździ nie narzeka mówi że różnicy z zimówkami jakie miała nie widzi. Ale to duże auto , duże opony i jedyne w runflacie wielosezony do tego modelu. Sam tylko latem jeździłem nic wiec nie powiem.