Jakie opony zimowe do TM3 ?

Kris57

Nowy na Forum
ja kupiłem Pirelli SottoZero 3 235/40R19 PNCS z homologacją T0 dla Tesla po 1100 zł za sztukę, jak się ma samochód zaprawie 300 tyś. to nie ma co oszczędzać jakieś 1 tyś. prawda ?

WielkiSzuuu

Zadomawiam się
ja kupiłem Pirelli SottoZero 3 235/40R19 PNCS z homologacją T0 dla Tesla po 1100 zł za sztukę, jak się ma samochód zaprawie 300 tyś. to nie ma co oszczędzać jakieś 1 tyś. prawda ?
i tak i nie.
Kupiłem do Q7 micheliny za 1300zł sztukę i większej porażki nigdy nie miałem. Opony po jednym sezonie poszły do kosza. Po wielkiej irytacji kupiłem najtańsze chińczyki i jestem z nich bardzo zadowolony. tak więc cena to nie wszystko.

Zarek1988

Posiadacz elektryka
i tak i nie.
Kupiłem do Q7 micheliny za 1300zł sztukę i większej porażki nigdy nie miałem. Opony po jednym sezonie poszły do kosza. Po wielkiej irytacji kupiłem najtańsze chińczyki i jestem z nich bardzo zadowolony. tak więc cena to nie wszystko.
Miałem podobnie na Camaro

Zarek1988

Posiadacz elektryka
dlaczego specjalnym ??
Ano dlatego że masz 500koni i są trochę inne przeciążenia. Lepiej nie ryzykować dlatego ja wziąłem prielli. Ale nie dyskutuje z kimś kto wziął chinczyki bo ma takie prawo. Taką też decyzję podjąłem w Camaro i było wszystko Ok. Jeśli chodzi o Teslę wyszedłem z założenia jak kolega @Kris57 że auto za ćwierć bańki musi mieć porządne opony.

Kris57

Nowy na Forum
bo nie ma silnika, który hałasuje i chodzi o ciche opony pcns i to co wyżej ...
a tak na marginesie mam też Mazdę 6 2,5 litra benzyna, sky activ 197 kucyków bez turbo i też skusiłem się 2 lata temu na chińczyki, po 2 dniach zdejmowałem, bo auto mi pływało ...

WielkiSzuuu

Zadomawiam się
bo nie ma silnika, który hałasuje i chodzi o ciche opony pcns i to co wyżej ...
z danych opony, zauważam że ani ciche ani energo/paliwo oszczędne :)

Attachments

• Zrzut ekranu 2021-10-27 o 22.12.05.png
    Zrzut ekranu 2021-10-27 o 22.12.05.png
    250,3 KB · Liczba wyświetleń: 53

Michal

Moderator
z danych opony, zauważam że ani ciche ani energo/paliwo oszczędne :)
A tymczasem i ciche i energio oszczędne ;) Jeżdżę na nich już prawie rok i są naprawdę spoko. Ale ja mam Sottozero 3.

Last edited:

Kris57

Nowy na Forum
ja piszę o sottozero 3 , a ty WielkiSzu wklejasz specyfikację sottozero 2, a w ogóle odbierasz swoja Teslę w grudniu ...