Jakie opony zimowe do TM3 ?

ELuk

Pionier e-mobilności
A co do hałasu to jest cały wątek na ten temat.
I właśnie w elektryku bardziej słychać te szumy wiatru i opon, bo nie zagłusza ich silnik i wydech 😉😂
W dodatku do dobrego człowiek się przyzwyczaja

slack

Fachowiec
Ten model Pirelli ma już 6 lat, w wielu testach wypada blado, może wersja T0 jest trochę lepsza, ale 1100 zł bym za to nie dał. Fabryczne, letnie Micheliny robione w Chinach, taka ciekawostka dla kogoś, kto jeszcze nie odebrał.

marmlo

Zadomawiam się
Ja dostałem felgi z zonkiem. Jedna sztuka miała wymiar ET35 reszta ok. Na kartonie prawidłowo opisane a felga inna. Nie mieli dobrej na stanie i musiałem oddać wszystkie i gdzie indziej kupić inne. Prawie dwa tygodnie zeszło a oponki i czujniki już czekają.

Attachments

• 20211013_104104.jpg
    20211013_104104.jpg
    1,7 MB · Liczba wyświetleń: 79
  • 20211013_101935.jpg
    20211013_101935.jpg
    1,9 MB · Liczba wyświetleń: 76

Zarek1988

Posiadacz elektryka
Niestety w dokladnie zrobionym elektryku (tesla takim nie jest) tych szumow nie slychac.

Możesz pokazać dokładnie zrobionego elektryka?

Nie bronię tesli bo to auto z założenia amerykańskie, wiec ich „klasa premium” trochę się różni od naszej europejskiej… ja zawsze mówię, że każde auto amerykańskie jest dla świadomego kierowcy i tyle. Jak się oczekuje europejskiego premium to trzeba kupić mercedesa. A jak ktoś widział i jeździł nowym mercedesem to wie, że tesla daleko w tyle nie jest z jakością😉

ELuk

Pionier e-mobilności
Ja od lat jeżdżę mercedesami.
Tesla daje mi wielką satysfakcję, ale oczywiście brak jej skóry z „krokodyla" i tej precyzji montażu.
Tyle ze te europejskie premium są już nudne w swej doskonałości i radość daje już tylko opcja full AMG.
Dla mnie Tesla daje emocje, tak jak mój stary 50+ mercedes, a on też nie jest perfekcyjny.
No i może o to chodzi, ludzie są na rożnym etapie życia i doświadczeń.

Zarek1988

Posiadacz elektryka
Ja od lat jeżdżę mercedesami.
Tesla daje mi wielką satysfakcję, ale oczywiście brak jej skóry z „krokodyla" i tej precyzji montażu.
Tyle ze te europejskie premium są już nudne w swej doskonałości i radość daje już tylko opcja full AMG.
Dla mnie Tesla daje emocje, tak jak mój stary 50+ mercedes, a on też nie jest perfekcyjny.
No i może o to chodzi, ludzie są na rożnym etapie życia i doświadczeń.
Pamiętaj, że mówimy tu o nowych samochodach a nie o starej dobrej motoryzacji. Rok przed kupnem tesli robiłem research i wziąłem na weekend różne auta. Od skody Kodiak po mercedesa e-klasę. I szczerze mówiąc nie ma większych różnic w wykonaniu, skasowaniu i jakości. Z tego co pamietam mercedes prawdziwą skórę w pakiecie amg miał tylko na bokach foteli natomiast środki tez były eko😂
nie wspomnę o trzeszczących plastikach konsoli środkowej. To mnie przeraziło. Mam wrażenie że „spadek” jakości w Mb zaczął się już od w211 którą tez miałem swojego czasu. I mówię tu o wykonaniu wnętrza a nie o nowych silnikach diesla na licencji Renault 😉 - które są całkiem dobre swoją drogą.

ELuk

Pionier e-mobilności
No z tą licencją Renault to już przegiąłeś 😠
Oczywiście Citan to nie mercedes.
Niektórzy piszą ze mercedes to taki marny teraz, ze zajumał technologię od Dacii, ale to zazwyczaj Ci których na prawdziwego mercedesa nie stać.😉