Jakie opony zimowe do TM3 ?

cooler

Pionier e-mobilności
Już założone zimówki!!!
Się pochwalę:
Felgi: zakupiłem komplet oryginalnych 18" za 4000PLN w ASO
Czujniki: oryginalne 1340PLN w ASO
Opony: Falken HS01 coś koło 1600PLN z Oponeo
Najbardziej zaskoczyły mnie opony tuż po założeniu: bez docierania, od razu po wyjeździe ŻADNEJ różnicy w trakcji i zachowaniu przy gwałtownych manewrach. A to wszystko przy +15st. Jest również bardo cicha, zobaczymy co będzie jak temperatura spadnie.
Te opony sprawdziły mi się w mocnej i cięzkiej przednionapędowej Toyocie Siennie 3.5l V6, i jak widzę chyba nie zawiodą mnie również w TM3.
BTW:
Nie znalazłem sposobu aby zmieścić wszyskie 4 koła do samochodu, tymczasem VW Polo przybiegł do pomocy i 3 koła wchodzą wprost do bagażnika a 4-te weszło na złożone siedzenia. I jak tu nie lubić hatchbaków!

krzyss

Pionier e-mobilności
Już założone zimówki!!!
Się pochwalę:
Felgi: zakupiłem komplet oryginalnych 18" za 4000PLN w ASO
Czujniki: oryginalne 1340PLN w ASO
Opony: Falken HS01 coś koło 1600PLN z Oponeo
Najbardziej zaskoczyły mnie opony tuż po założeniu: bez docierania, od razu po wyjeździe ŻADNEJ różnicy w trakcji i zachowaniu przy gwałtownych manewrach. A to wszystko przy +15st. Jest również bardo cicha, zobaczymy co będzie jak temperatura spadnie.
Te opony sprawdziły mi się w mocnej i cięzkiej przednionapędowej Toyocie Siennie 3.5l V6, i jak widzę chyba nie zawiodą mnie również w TM3.
BTW:
Nie znalazłem sposobu aby zmieścić wszyskie 4 koła do samochodu, tymczasem VW Polo przybiegł do pomocy i 3 koła wchodzą wprost do bagażnika a 4-te weszło na złożone siedzenia. I jak tu nie lubić hatchbaków!
4000.- felgi w aso to w sumie tanio... toc iekawe czemu za kompletne kola chca 9500.-
Ja wiozlem 4 kola juz, spokojnie sie mieszcza ale wsadzalem przez drzwi :p

solik

Pionier e-mobilności
Czyli jak to jest, w Tesli Wawa nie zaloza opon podstawionych do salonu tylko cale kola jak sie u nich zamowi? Pewnie bede odbieral w grudniu a raczej w RWD nie chce wracac 300 km na letnich..

Sawa

Zadomawiam się
Ja pytałem czy mogę im dostarczyć wcześniej opony i czy mogą przygotować samochód do wydania na zimówkach. Odpowiedź była następująca:

"Niestety do czasu odbioru auta nie możemy zaoferować żadnej jego modyfikacji. Opony będzie można wymienić dopiero po potwierdzeniu odbioru auta."

cooler

Pionier e-mobilności
Ja wiozlem 4 kola juz, spokojnie sie mieszcza ale wsadzalem przez drzwi
kurcze, jak? mi nie weszły dwa jedno na drugie do bagaznika...Zeby sie klapa zamykała...

Michal

Moderator