Jakie opony zimowe do TM3 ?

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
To podpytam... ktoś może kupował zimówki + felgi 18", tak aby magiczne czujniki cisnienia byly działały? Mam rozterki zeby skorzysac z super promocyjnej ofery w Tesli na komplet :)
Nowy komplet zimówki, felgi 18" i czujniki bluetooth zmontowany w zwykłym warsztacie zadziałał bez żadnego kombinowania - czujniki same się "programują"

slaveq

Pionier e-mobilności
Ja kupilem felgi Borbety 18” jakies 1700.-
Opony Nokian cos tam 2050.-
I czujniki za 1380.-

ale jeszcze nie zamontowalem czujnikow i nie jezdzilem 😀
Przed Nokianami chciałbym przestrzec. Miałem w Opelku model WR D4 i po dwóch latach szlag je trafił, rozszedł się bieżnik i musiałem reklamować, mój wulkanizator powiedział, że po przeniesieniu produkcji do Rosji to jest standard nawet goście w sklepie w którym opony kupiłem mówili cytuję "Nokian tak ma" ale na szczęście reklamację uwzględnili.

krzyss

Pionier e-mobilności
Przed Nokianami chciałbym przestrzec. Miałem w Opelku model WR D4 i po dwóch latach szlag je trafił, rozszedł się bieżnik i musiałem reklamować, mój wulkanizator powiedział, że po przeniesieniu produkcji do Rosji to jest standard nawet goście w sklepie w którym opony kupiłem mówili cytuję "Nokian tak ma" ale na szczęście reklamację uwzględnili.
Teraz juz musztarda po obiedzie :)
W innym aucie mialem nokiany i bylem bardzo zadowolony, stad taki wybór. Teraz ogolnie ciezko o dobre opony, mi 3 letnie Bridgestone popekała tak guma że gość na przeglądzie powiedział żebym je zmienił...

ŁukaszWP

Zadomawiam się
Jak coć wybierzesz to daj znać , sam jestem na etapie szukania, oczywiście średnia klasa to do 4000 pln a premium najtańsze to jakieś 5500 pln do TM3P. ;)
na 90% będą hankook evo3 w330,
ale chcę zmienić szerokość na 245 żeby felgi mniej ucierpiały zimą (zostawiam fabryczne uberturbiny)

Sebastian

Zadomawiam się
na 90% będą hankook evo3 w330,
ale chcę zmienić szerokość na 245 żeby felgi mniej ucierpiały zimą (zostawiam fabryczne uberturbiny)
Też myśle o evo3 w330, ale szerokości 235 i oryginalnych felgach uber......
Po sezonie zimowym (jak będzie) się okaże czy na następny będą przydatne? ;)

Obserwując fourm zauwżyłem, że niektórzy użwają opon całorocznych? ciekawe nie zwracałem na to uwagi nigdy bo nawet nie wiedziąłem, że coś takiego istnieje ( Jak chodziłem do podstawówki to były takie opony?! ale to było jak hmmmmmm , jak był stan wojenny :unsure:!).

Z resztą nie ma całorocznych o wymiarach 235/35 r20, chyba, że ktoś widział?