Jakie opony zimowe do TM3 ?

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
A mozesz dac jakis link do zamiennikow dzialajacych w poliftowym TM3 po BT ?
O ile mi wiadomo, zamienniki nie istnieją. Oryginalne kupiłem tam:

niestety w tym momencie nie da się u nich kupić samych czujników, tylko z felgami:
1633939989951.png

Jak ktoś jest też na kupnie felg, to warto rzucić okiem, bo mają tam trochę modeli zrobionych specjalnie dla TM3 (parametry jak oryginalne koła Tesli - bez adapterów)

Last edited:

krzyss

Pionier e-mobilności
Aaaa ok, bo nie dales przecinka i myslalem ze ktos inny tez juz robi czujniki.
Ja kupilem we wrzesniu w tesli, mialem przeczucie ze lepiej wczesniej kupic zanim wszyscy beda szukali zimowek.

krzyss

Pionier e-mobilności
Prawidłowo nie dałem przecinka :) - oryginalne czujniki Tesli można kupić nie tylko u Tesli.
W tym momencie nie wiem gdzie, ale to nie zmienia faktu, że Tesla nie jest wyłącznym źródłem.
Dobra ja zle to odczytalem. Ale oni kupuja w tesli i sprzedaja drozej ;)
W PL dalem 1380.- brutto.

cooler

Pionier e-mobilności
Przed Nokianami chciałbym przestrzec.
Potwierdzam, pierwszy sezon to jeszcze jakoś, ale w drugi nic nie trzymały i zdarły się masakrycznie w 2 sezony. Też nie rozumiem tej popularności.
Zamienilem na Dunlopy i zdzieralem do gołych drutów a ciągle trzymały, jakieś 5-6 sezonów w uturbiomym przednionapedowcu.
Teraz do Tesli zamówiłem Falkeny HS01, mam dobre doświadczenia z mocnej i ciężkiej przednionapedowki, dają radę to i w Tesli M3LR dadzą radę. Cena - jak za darmo. Gryzę się jeszcze co do zakupu felg vs założenia opon na to co mam, tak czy siak chciałbym przed sezonem wyważyć letnie więc bez wizyty w serwisie się nie obejdzie. Nie bez znaczenia jest iż mam 5 samochodów i następny zestaw 4 kół to już trochę za duzo nawet jak dla mnie

newbe

Posiadacz elektryka
Potwierdzam, pierwszy sezon to jeszcze jakoś, ale w drugi nic nie trzymały i zdarły się masakrycznie w 2 sezony. Też nie rozumiem tej popularności.
Zamienilem na Dunlopy i zdzieralem do gołych drutów a ciągle trzymały, jakieś 5-6 sezonów w uturbiomym przednionapedowcu.
Teraz do Tesli zamówiłem Falkeny HS01, mam dobre doświadczenia z mocnej i ciężkiej przednionapedowki, dają radę to i w Tesli M3LR dadzą radę. Cena - jak za darmo. Gryzę się jeszcze co do zakupu felg vs założenia opon na to co mam, tak czy siak chciałbym przed sezonem wyważyć letnie więc bez wizyty w serwisie się nie obejdzie. Nie bez znaczenia jest iż mam 5 samochodów i następny zestaw 4 kół to już trochę za duzo nawet jak dla mnie
Miałem fińskie zimowe i są fajne. Ale rosyjskie letnie mi rozwaliły łożyska z przodu. Musiałem wymienić kilka kompletów tarć póki zgadnełem o że tarcza nie są winne...

slack

Fachowiec
Zamienniki nowych TPMS istnieją, np. Alcar S0G101, zgodnie z tabelką z tej strony:
Inna kwestia czy są gdzieś dostępne.
Zadzwonię dziś do jakiegoś dystrybutora i się dopytam.

EDIT: cena ok. 2100 zł, więc zima bez czujników :).

Last edited:

Relevant

Fachowiec
Też myśle o evo3 w330, ale szerokości 235 i oryginalnych felgach uber......
Po sezonie zimowym (jak będzie) się okaże czy na następny będą przydatne? ;)
Czyli do Performance? Nie boisz się braku przyczepności? No i ludzie narzekają na ich przeraźliwą głośność...