chewbacca
Posiadacz elektryka
A są tu jacyś zwolennicy opon całorocznych (z homologacją zimową)? Osobiście myślałem, żeby zaraz po odbiorze auta (SR+ z Aero R18) seryjne opony zamienić na Michelin Crossclimate+. Parametrami wydają się nawet cichsze, niż te zakładane przez Tesle... Może ktoś podpowie czy to dobry lub zły pomysł?
A tak swoją drogą, to słyszałem, że ciężko się dogadać, aby Tesle odbierać już na innych, wybranych przez siebie oponach. Ktoś może wie, czy można się umówić u nich w serwisie (nawet w ten sam dzień co odbiór auta) na taką zmianę opon? I czy nie kasują za to jakiejś fortuny?
Trochę mam obawy, że w jakimś innym warsztacie zrobią to źle… albo coś uszkodzą, chociażby ze względu na kołpaki aero… nie wspominając już o samym aucie - mogą np. nie wiedzieć o specjalnych punktach podporu na progach. A tacy „fachowcy” to często nie dadzą sobie nic wytłumaczyć bo wiedzą lepiej :-/
Ewentualnie poleci ktoś jakiś serwis w Poznaniu, w którym są obeznani z Teslami? Do takich pierdółek jak zmiana opon byliby idealni
A tak swoją drogą, to słyszałem, że ciężko się dogadać, aby Tesle odbierać już na innych, wybranych przez siebie oponach. Ktoś może wie, czy można się umówić u nich w serwisie (nawet w ten sam dzień co odbiór auta) na taką zmianę opon? I czy nie kasują za to jakiejś fortuny?
Ewentualnie poleci ktoś jakiś serwis w Poznaniu, w którym są obeznani z Teslami? Do takich pierdółek jak zmiana opon byliby idealni
Last edited: