Jakie opony zimowe do TM3 ?

Szatan

Posiadacz elektryka
Ja się w końcu zdecydowałem na to co daje Tesla jako zimówki czyli 235/45R18 Pirelli WINTER SOTTOZERO 3
Nie biorę wersji z specjalna homologacja Tesli czyli T0 bo te kosztuje prawie 300zł więcej na oponie a zwykle Sottozero 3

Mam nadzieje, że te 4-5 miesięcy w roku będzie okay.

piotr_ev

Fachowiec
Ja się w końcu zdecydowałem na to co daje Tesla jako zimówki czyli 235/45R18 Pirelli WINTER SOTTOZERO 3
Nie biorę wersji z specjalna homologacja Tesli czyli T0 bo te kosztuje prawie 300zł więcej na oponie a zwykle Sottozero 3

ale to jest dla model 3 prawda?
dla Y nie ma rozmiaru 18".

Zarek1988

Posiadacz elektryka

Ja mam to samo. Narazie jest Ok. Pilnuj tylko rocznika jaki Ci przyjdzie. Bo z tym to różnie😉

Szatan

Posiadacz elektryka
Jakich roczników mam się bać? :)
Opony 2-3 letnie powinny wciąż dobrze działać jak dobrze były przechowywane a ja i tak pewnie za 2 lata będę się przesiadał na TMY

Zarek1988

Posiadacz elektryka
Niby tak, jednak płacąc prawie 700zl za szt warto mieć z najnowszej dostawy a nie dwuletnie. Za dwa lata guma będzie miała 4. Dzisiaj mówisz, że za dwa lata przesiadasz się na Y jednak nie wiesz co czas przyniesie (oby wszystko co najlepsze - nowy ład) i może będziemy szczęśliwi, że jednak kupiliśmy nasze 3 właśnie w 2021🙂. Ja już widzę że 3LR Q3 mimo że trochę mniejszy zasięg to jeszcze w dobrej cenie kupiłem bo za chwile zaczną się podwyzki jak z 3 SR+

Szatan

Posiadacz elektryka
Jesli konkurencja będzie wciąż za Tesla o te 5 lat jak obecnie to chyba wszystkie Tesle podrożeją, ja mam cicha nadzieje ze TMY w granicach 300k będzie jednak dostępna za te 2 lata

Sfotek

Posiadacz elektryka
Jesli konkurencja będzie wciąż za Tesla o te 5 lat jak obecnie to chyba wszystkie Tesle podrożeją, ja mam cicha nadzieje ze TMY w granicach 300k będzie jednak dostępna za te 2 lata
hehee to przy aktualnej inflacji oznacza ,że za 2 lata będzie o 10-15% tańsza :)

Sfotek

Posiadacz elektryka
Niby tak, jednak płacąc prawie 700zl za szt warto mieć z najnowszej dostawy a nie dwuletnie. Za dwa lata guma będzie miała 4. Dzisiaj mówisz, że za dwa lata przesiadasz się na Y jednak nie wiesz co czas przyniesie (oby wszystko co najlepsze - nowy ład) i może będziemy szczęśliwi, że jednak kupiliśmy nasze 3 właśnie w 2021🙂. Ja już widzę że 3LR Q3 mimo że trochę mniejszy zasięg to jeszcze w dobrej cenie kupiłem bo za chwile zaczną się podwyzki jak z 3 SR+
A ile LR kosztowała jak zamawiałeś? patrzyłem historycznie i te 245K się trzyma od blisko pół roku

cooler

Pionier e-mobilności
Mam to samo wrażenie: zimówki mają bardziej miękką gumę i od razu rzuca się w uszy że jest ciszej - ale podejrzewam że tylko jak jest ciepło, jak zaczną sie mrozy to stwardnieje i pewnie będzie tak samo głośno.