Jakie opony zimowe do TM3 ?

Michal

Moderator
Jeździłeś na innych w takim samym aucie?
Nie, ale jeździłem po śniegu i było naprawdę super :p Zero utraty przyczepności nawet jak się starałem. Ty jeździłeś na innych w tym samym aucie?

pmlody

Pionier e-mobilności
Nie, ale jeździłem po śniegu i było naprawdę super :p Zero utraty przyczepności nawet jak się starałem. Ty jeździłeś na innych w tym samym aucie?
Tak. Inaczej bym nie pisał :)

nyknow

Fachowiec
LR ma letnie 18stki michelin w standardzie. Pirelli 20 cali leca na Performance i duzo ludzi narzekalo ze Tesla zmienila.

Pirelli zimowe duzo gorzej wypadaja w testach

Ciekwsotka - Model Y 19 cali widziałem w salonie na Hankook
A to jak michelin daje tesla letnie to i takie wezmę zimowe. Te letnie michelkn to jakie konkretnie ? Maja ten rant?

Szatan

Posiadacz elektryka
Ja mówię z praktyki. Jak jeździsz tylko po autostradach to ok, ale jak masz tak jak ja, że odśnieżarki zima jeżdżą tylko nie sypia i masz lodowisko na drodze to są bardzo źle.
Bzdury gadasz kolego, próbowałem Tesle na tych oponach wrzucić w poślizg i nie dałem rady na śniegu a mam RWD.

Nie zakłamujmy rzeczywistości Tesli wie co robi dając te opony do Tesli, może w innych auatach się nie sprawdzają ale tutaj działają super

Sfotek

Posiadacz elektryka
Bzdury gadasz kolego, próbowałem Tesle na tych oponach wrzucić w poślizg i nie dałem rady na śniegu a mam RWD.

Nie zakłamujmy rzeczywistości Tesli wie co robi dając te opony do Tesli, może w innych auatach się nie sprawdzają ale tutaj działają super
Nie watpie…. Ale nie wierze w to ze Tesla zawsze robi cos w 100% przemyslanego… przyklad to M3 Performance gdzie z Michelin chwalonych za osiagi … przeszli na Pirelli ( nawet CarWow komentował, ze droga hamowania gorsza niz w starym modelu)

pmlody

Pionier e-mobilności

Pewnie tak. Ważne że Tobie dobrze się na nich jeździ.

Szatan

Posiadacz elektryka
Nie watpie…. Ale nie wierze w to ze Tesla zawsze robi cos w 100% przemyslanego… przyklad to M3 Performance gdzie z Michelin chwalonych za osiagi … przeszli na Pirelli ( nawet CarWow komentował, ze droga hamowania gorsza niz w starym modelu)
To pewnie jakieś inne parametry uległy polepszeniu kosztem innych. Może zużycie energii spadło na nowych oponach? Tesla zmienia testuje monitoruje jak to co instalują się sprawdza i później dokonują korekt. Cały model produkcyjny ich polega na systemie w którym łatwo się wprowadza zmiany i nie trzeba czekać 5 lat na facelifting, opony chyba coś łatwo zmienić

nyknow

Fachowiec
Czy ktoś użytkuje kleber ? To tez grupa michelin i w sumie parametry typu abcd ma takie same jak alpin ?