Jakie opony zimowe do TM3 ?

marmlo

Zadomawiam się
A my się bawimy w wyważanie co do grama
Letnie opony maszyna pokazała że są na 0. Tesla ładnie wyważyła i nic nie poprawiali w warsztacie. Szkoda że nie sprawdziłem jak wyglądało wyważenie z tym błotem. teraz to już mi się nie chce tam jechać i sprawdzać.

PiotrS

Posiadacz elektryka
Idzie zima, więc temat powoli staje się znów aktualny.

Zamówiłem Continental WinterContact TS 870 P 235/45 R18 94 V FR
Cena 819 zł za sztukę

EDIT: zmieniłem na Continental WinterContact TS 870 P 235/45 R18 98 V XL, FR
Cena 839 zł za szt.

Last edited:

motorolapl

Zadomawiam się
Cześć
Wie ktoś jakie parametry, chodzi mi o indeks prędkości Tesla rekomenduje do LR3?
Jestem zagranicą i próbuje kupić opony Zimę albo wielosezon natomiast Sklep upierają się, że opony muszą mieć indeks Y... I mnie strasza żeby nie wybierac innych bo ubezpieczyciel może podważyć wypłate odszkodowania przy ew szkodzie...no ale litości nie będę grzał takich prędkości, szczególnie w zimę.

Pod linkiem, nie piszą...

ciastek

Pionier e-mobilności
Wie ktoś jakie parametry, chodzi mi o indeks prędkości Tesla rekomenduje do LR3?
Masz to w Certificate of Conformity. Z mojej 3LR 2021Q4:
4B059391-D040-48D1-B989-208402541AF1.jpeg

daniel

Señor Meme Officer
W Skodzie mam opcje ustawienia "pingnięcia" jak przekroczy się zadaną prędkość. Nazywa się chyba właśnie "opony zimowe" i przypomina, żeby nie jechać za szybko.
Żonie kiedyś ustawiłem 140km/h, bo mnie ciągle pouczała żebym nie jeździł tak szybko. Wtedy zobaczyła ile razy sama się rozpędza poza limit.
Nie wiem czy to niemiecki czy czeski wpływ, ale według mnie to normalne, że zimowe opony mogą mieć niższy indeks prędkości jeśli nie jeździ się tak szybko.