LR ma letnie 18stki michelin w standardzie. Pirelli 20 cali leca na Performance i duzo ludzi narzekalo ze Tesla zmienila.taki jest plan - wziałbym pirelli bo chyba takie tesla zakłada (letnie i też zimowe jesli by u nich chciec kupic) -= tylko te zimowe nie mają rantu ochronnego vs Alpin
3. Najgorsza zimówka. Znaczy na suchy zimny asfalt ok, ale na śniegu tragedia.1. Tak - ja zmieniłem tylko opony na tych samych felgach.
2. Tak - potrzebujesz dodatkowych jeśli zmieniasz całe koła - jedne czujniki do jednych felg
3. Ja mam Pirelli SottoZero Serie 3 i sobie chwalę - przejeździłem na nich cały rok![]()
Ja kupiłem bo w ciągu miesiąca poszły 100 w górę. A trafiłem komplet w cenie pomiędzy. Goodyear ultragrip 8 to bardzo dobra opona. W rozmiarze tesli tylko ultragrip performance + są i w sti dawały radę, więc takie kupiłem do tesli. Na alpinach nie jeździłem więc się wypowiemWitam, Przeglądam ten wątek bo zastanawiam się czy nie zakupić teraz opon na zimę (odbieram tm3 LR w marcu). Mam w związku z tym kilka pytan:
1. jesli ktoś wymienia opony to rozumiem ze felgi pozostają takie same (w sensie ta nakładka aero także na zimowych) tak?
2. o co chodzi z tymi czujnikami cisnienia? czy dobrze rozumiem, że jesli bym wymieniał tylko opony to nie ma tematu tych czuników - dopiero jak ktoś kupuje zimowe koła i opony to wtedy potrzebuje te czujniki jeszcze ? (a nie moze wtedy przełożyć z letnich zamiast kupowac)?
3. widzę, że najwiekszą popularnością w tym wątku cieszyly się opony Michelin Alpin 5 - czy użytkownicy tych opon mogą potwierdizć że wszystko OK oraz Pirelli - jak z Pirelli ?
wdzięczny będę za informacje.
pozdr.
Ja mówię z praktyki. Jak jeździsz tylko po autostradach to ok, ale jak masz tak jak ja, że odśnieżarki zima jeżdżą tylko nie sypia i masz lodowisko na drodze to są bardzo źle.Tesla daje Pirelli SottoZero 3 jako opony zimowe do swoich aut, wiec chyba coś tam o oponach wiedza?