abes99

Posiadacz elektryka
Powinna być lepsza oferta PSA, bo FCA już ich nie leasinguje. A dofinansowanie ogarnia leasingodawca, więc nie masz co czytać. Mam nadzieję, że biorą na siebie te 27k (jak mam w ING), a nie że trzeba będzie wpłacić całość opłaty wstępnej, a potem czekać aż BOŚ przeleje i zwrócą.

ArturKorzen

Zadomawiam się
Z tego co mi tłumaczyli, to trzeba zapłacić całość opłaty wstępnej, a dofinansowanie jest zwracane po przyznaniu pieniędzy przez BOŚ bank. Ale to jest FCA.

No a o wniosku czytam, przypadku zakupu za gotówkę :) chciałem to scedować na leasing, ale teraz chyba wolę zaoszczędzić te 12-15k niż płacić w odsetkach :)

vwir

Pionier e-mobilności
Tak głupio zapytam - amortyzujecie 2 lata? To nie jest tak, że minimalny okres amortyzacji auta osobowego to 30 miesięcy?

abes99

Posiadacz elektryka
A nie pomyliło Ci się z amortyzacja auta używanego? Przy leasingu operacyjnym minimalny okres to 2 lata, tylko wtedy wykup 19%.

Ryś

Zadomawiam się
Rozmawiałem dzisiaj z Dilerem - samochód jest w fazie produkcji, prawdopodobnie w przyszłym tygodniu zejdzie z taśmy. Odbiór pewnie na początku czerwca. Cena ma być taka, jak na zamówieniu, tj. 189700...

GGreg

Nowy na Forum
Nie wiem jak w Twoim przypadku, ale ja mam formalnie umowę sprzedaży / zamówienia podpisaną z konkretnym dealerem. A nie było tak, że zapisując się online miał się z Tobą skontaktować jakiś dealer i załatwić resztę formalności?

Tak powinno być. Mam na mailu potwierdzenie rezerwacji, logowałem się do panelu BTF i moja rezerwacja dalej ma status "aktywna" a moje dane (mail i telefon) są prawidłowe. Na razie z salonu nikt mnie nie łapał.
Jak wspomniałem nawet mi pasuje że temat się przeciąga tylko zastanawiam się jak z ceną będzie bo widzę że teraz salony wystawiają Avengera First Edition za ponad 205 tyś.

abes99

Posiadacz elektryka
Może lepiej zadzwoń do jakiegoś salonu? :unsure:
Nie wiem czy taka rezerwacja jest wiążąca, a skoro my mamy umowy sprzedaży + dealer wie, kiedy zjedzie z taśmy produkcyjnej, to jakoś to tak sensowniej wygląda.
Wersji First Edition to raczej jest ograniczona pula, więc żeby Ci potem nie chcieli Summita wcisnąć za 200k. Ja za naszym obdzwaniałem dealerów chyba w styczniu i ciężko było znaleźć wolnego First Edition...

Ryś

Zadomawiam się
Tak powinno być. Mam na mailu potwierdzenie rezerwacji, logowałem się do panelu BTF i moja rezerwacja dalej ma status "aktywna" a moje dane (mail i telefon) są prawidłowe. Na razie z salonu nikt mnie nie łapał.
Jak wspomniałem nawet mi pasuje że temat się przeciąga tylko zastanawiam się jak z ceną będzie bo widzę że teraz salony wystawiają Avengera First Edition za ponad 205 tyś.
Wydaje mi się, że to są samochody (te za 205 tys) , których nikt nie zamówił i są one na stanie salonu.
Z tego, co wiem salony musiały zamawiać po 10 samochodów.