Pytałem jaką masz zamówioną w Niro.
Rozumiem że 64.
W tym Niro nie ma innej baterii jak 64 - chyba, że się coś zmieniło?
Nie możesz napisać?
Nie oglądam niemieckich filmów.
A szkoda - to też źródło ważnych informacji. Wystarczy na 12 minucie filmu przeanalizować tabelkę, gdzie porównano testy 14 samochodów, w tym Avengera i Niro. W skrócie z porównania wynika, że jadąc w miarę w porównywalnych warunkach, z prędkością maksymalną danego samochodu, wyniki pokazały, że Jeep przejechał 174 km, przy średnim zużyciu 28,2 kWh/100 km, zaś Kia 182 km przy średnim zużyciu 32,8 kWh/100 km. - przyznasz, że nie są to wielkie różnice?
Gdzieś uciekły mi słowa "większy zasięg Niro"
Że 13 kWh da zasięg dłuższy o 60 km, czy o co chodzi?
P.S.
Tak z ciekawości - czego Ci brakowało w tym Niro z wyposażenia, że aż rezygnujesz z odbioru?
Byłoby dużo wymieniać, najważniejsze braki: czujniki deszczu, parkowania z przodu, składane lusterka, system martwego pola itd.
Jedyne w co mogłem doposażyć samochód u dilera po odbiorze, to przednie czujniki parkowania.
Najbardziej zdenerwowało mnie brak czujnika deszczu! Od 12 lat jeżdżę Mitsubishi ASX i coś takiego mam a tu samochód za 170 tysięcy i kicha! Aby ten system mieć, musiałbym w chwili zamówienia dopłacić 14 tysięcy - to jakiś absurd!!! Gdybym nawet zamówił wersję "L" i miał to wszystko, to Niro kosztowałoby prawie tyle, ile zapłacę za Jeepa.
Hipotetycznie, porównując mojego Avengera i Niro w wersji "L", moje kalkulacje są proste - za te same pieniądze mam samochód trochę mniejszy (co mi nie przeszkadza) z mniejszym zasięgiem (co jest dla mnie akceptowalne - gdyby to było 100-120 km to tak, ale 60...). Za to z o wiele lepszym wyposażeniem i co najważniejsze jest to samochód, który bardziej mi się podoba i bardziej odpowiada moim potrzebom - kropka.
Nie oznacza to, że jakiś pan Kowalski, Nowak, czy Cav musi się ze mną zgadzać. Tym bardziej, że to ja poniosę pełne konsekwencje mojej decyzji.
Na koniec - wczoraj byłem w salonie obejrzeć samochód i odebrać dokumenty do zarejestrowania. Moje odczucia są jak najbardziej satysfakcjonujące. Odbiór w przyszłym tygodniu, Niro w transporcie z perspektywą dostawy pod koniec sierpnia...