Ryś

Zadomawiam się
Rozmawiałem dzisiaj z Dilerem - mój samochód miał być wyprodukowany w 22 tygodniu roku, czyli od 26 maja do 3 czerwca. W salonie otrzymują informacje zbiorcze w piątki i na piątek 3 czerwca samochód miał status: "w produkcji". Następny piątek to 9 czerwca, w trakcie długiego weekendu. Nie wróżę sobie dobrych informacji - pewnie nie bądą pracować...

abes99

Posiadacz elektryka
Cisza, też już się zaczynamy niecierpliwić :unsure:
Jak zamawialiśmy, to była mowa, że dema BEV pojawią się luty-marzec, a odbiory kwiecień-maj (ICE miały być później i nie było nawet wiadomo czy w PL). Oczywiście w umowie mamy klauzulę o możliwości przedłużenia terminu dostawy o 0,5 roku, z czego dealer już skorzystał. Pewnie będą dzwonić jak auta już będą i poganiać, a wolałbym najpierw mieć możliwość jakiejś sensowniejszego jazdy testowej...

ArturKorzen

Zadomawiam się
ile można to auto produkować? dzień/dwa max - a tutaj już ponad 2 tygodnie lecą, właściwie to dzisiaj 3 tygodnie... części nie mają? coś nie działa :p ?

A tutaj Volvo EX30 za rogiem ;)

Ryś

Zadomawiam się
Jestem po rozmowie z Dilerem - mój samochód jest wyprodukowany i na tą chwilę ma status "40", czyli stoi na placu fabryki. W przyszłym tygodniu ma być w salonie gotowy do odbioru.
Wreszcie chyba coś drgnęło!

abes99

Posiadacz elektryka
Właśnie miałem telefon od dealera, że samochód dotarł do salonu (w 4 dni od wyprodukowania), ale nie mają jeszcze zarejestrowanego dema żadnego na jazdy próbne :unsure:. Ktoś już gdzieś jeździł elektrycznym Avengerem?

Ryś

Zadomawiam się
Właśnie miałem telefon od dealera, że samochód dotarł do salonu (w 4 dni od wyprodukowania), ale nie mają jeszcze zarejestrowanego dema żadnego na jazdy próbne :unsure:. Ktoś już gdzieś jeździł elektrycznym Avengerem?
Mój prawdopodobnie dzisiaj też wjedzie do salonu!
Żeby było śmieszniej to dzisiaj otrzymałem wiadomość z centrali KIA, że został wyprodukowany dla mnie Niro - wysyp elektryków?
Jeśli chodzi o jazdę próbną, to niestety na tę chwilę nie ma takiej możliwości, chyba że wersją spalinową. Niby wynika to z tego, że dla wersji Launch Edition nie przewidziano samochodów "demo". Taka wersja będzie dopiero osiągalna, kiedy rozpocznie się produkcja "seryjnych" elektryków...

Cav

Pionier e-mobilności
Mój prawdopodobnie dzisiaj też wjedzie do salonu!
Żeby było śmieszniej to dzisiaj otrzymałem wiadomość z centrali KIA, że został wyprodukowany dla mnie Niro - wysyp elektryków?
I co, zastanawiasz się nad zmianą decyzji z tego tytułu?

Ryś

Zadomawiam się
I co, zastanawiasz się nad zmianą decyzji z tego tytułu?
W życiu!
Niro to był "golas" M+SMART, a miał kosztować 170 tysięcy...
Za Avengera zapłacę 20 tysięcy więcej ale będę miał samochód z maksymalnym wyposażeniem (poza skórą i szklanym dachem).
Najważniejsze, że za kilka dni będzie już mój a po Kii pozostał mi tylko niesmak...