Cav

Pionier e-mobilności
estymując różne dane o zużyciu na podstawie dużego i małego Leafa dochodzę do wniosku, że prawdopodobnie bardzo trafnie określiłeś zasięgi, może nawet nie tylko letnie.
Tylko.
Pierwsza wersja tego napędu w lekko zimowych warunkach nawet 200 km nie chciała zrobić i to nie na autostradzie.,
Nawet jak ją nieco poprawili, to i tak na pewno nie o 50-100%, prędzej z 10%....
Plus większa bateria o 10-15%.

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
Tylko.
Pierwsza wersja tego napędu w lekko zimowych warunkach nawet 200 km nie chciała zrobić i to nie na autostradzie.,
Nawet jak ją nieco poprawili, to i tak na pewno nie o 50-100%, prędzej z 10%....
Plus większa bateria o 10-15%.
pewnie masz rację, ale jeżeli zimy będą tak wyglądały jak obecna to i zasięgi zimowe się poprawią ;)

Cav

Pionier e-mobilności
Eee tam, obecnie pokazuje mi właśnie okolice 0 stopni, więc tak jak wtedy gdy testowałem P2008....

p0li

Pionier e-mobilności
Tylko.
powiedzmy ze nie do konca jest to prawda
robiac 90km dziennie przy -12°C baterii starczalo na 2 dni - a polowa trasy to bylo 120-130 kmh a nie 90kmh za ciezarowka
tylko ze c4 jest troche oszczedniejszy od 2008
czyli z predkosciami autostradowymi w zimie, bezpiecznie liczac 160-170km jest do pokonania

p0li

Pionier e-mobilności
Do końca.
Moje własne testy, moje doświadczenia, sprawdzone empirycznie na P2008.
Żadna pisanina w netach tego nie zmieni.
no wlasnie nie - bo twoja pisanina dotyczy p2008 ktorego miales ile?
ja mam doswiadczenia z 17 miesiecy codziennej eksploatacji - @paradox watek z tabelka tu: parametry
i zadna pisanina w internecie tego nie zmieni

Cav

Pionier e-mobilności
no wlasnie nie - bo twoja pisanina dotyczy p2008 ktorego miales ile?
A jakie to ma znaczenie?
Przejechał 200?
Nie przejechał.
Tyle.

To że w jakichś innych warunkach, inny samochód, dał radę to zrobić, nic tu nie zmienia.
Nie pisałem przecież że "nigdy" nie przejedzie.
Jeśli Cię to zadowoli - to niech tam będzie "może nie przejechać".

p0li

Pionier e-mobilności
A jakie to ma znaczenie?
alez oczywiscie ze ma bo odfiltrowuje "znawcuf" ktorzy przejechali 6km i juz wszystko wiedza i "tryskaja" potem swoim doswiadczeniem w internetach