Zwłaszcza że u mnie ZAWSZE jakoś auta więcej palą niż na wpisach w internetach....
Mam to samo, jakiś pech czy co? Skąd się ludziom biorą te spalania rzędu 6l w 280 konnym SUV? 85km/h za Tirem? Jakaś próba kompensacji złej decyzji (ja mam źle to przynajmniej napiszę że mam dobrze to inni będą zazdrościć i myśleć że to oni źle wybrali).
dokladnie o to mi chodzilo - ja podaje dane z 17 miesiecznej eksploatacji - natomiast adwesarz - rzuca pustymi haslami
Przejrzałem tą tabelkę parę postów wyżej, spis comiesięczny zużycia i przebiegu. Niestety: NIC nie mówi o stylu jazdy, prędkościach osiągalnych, po jakiej trasie (miasto? pozamiejska? autostrada - jakie prędkości?). W związku z tym MOGĘ podejrzewać że Twoje auto w moich warunkach, a także
@Cav -a będzie zużywać znacznie, znacznie więcej, gdyż np ja często jeżdżę powyżej 140 po trasach S i A. W dodatku auto stoi na zewnątrz, więc jest zimne, co ważne dla zużycia auta które np. nie potrafi z apki podgrzać baterii i wnętrza przed trasą.
Pisałeś zdaje się że masz car scanner, wrzuć to do jakiegoś logera i na graphanę żeby były dane jak %start, %koniec, prędkości przez całą trasę, czas jazdy, średnia prędkość, to pomoże zrozumieć styl jazdy.
Coś takiego:
Skoro mam elektrykiem jeździć w trasy to potrzebuje danych z realnej jazdy, a nie naciąganych testów zakochanych użytkowników EV. Nie chcę słuchać, że zwolnisz do 120 czy 110 i niewiele później dojedziesz. Jak taka podróż 140 autostradą wygląda w warunkach zimowych, opadach śniegu. Na razie...
forum.elektrowoz.pl
Wtedy ani ja, ani
@Cav nie będziemy podejrzewać ściemy