BearAvenger

Nowy na Forum
- czy tylko u mnie bagażnik po naciśnięciu przycisku w klapie odskakuje ale się nie podnosi? dzieje się to nagminnie często, zamek odskakuje, auto robi <pik> ale klapa się nie podnosi automatycznie...
Było wezwanie na klapę bagażnika. U mnie działa poprawnie, ale jak komuś nie działa to trzeba podjechać do serwisu.

ArturKorzen

Zadomawiam się
Jakie wezwanie? Ja nic nie dostałem... Listem czy e-mail? Do mnie czy do dilera?

A tak btw, ktoś już był na pierwszym przeglądzie? Mi pokazuje że przy 12kkm mam serwis zrobić.

BearAvenger

Nowy na Forum
Jakie wezwanie? Ja nic nie dostałem... Listem czy e-mail? Do mnie czy do dilera?

A tak btw, ktoś już był na pierwszym przeglądzie? Mi pokazuje że przy 12kkm mam serwis zrobić.
Dealer jest informowany, możesz zadzwonić i umówić serwis tej klapy. Przegląd musisz zrobić przed upływem 12500 km, lub przed upływem roku jeśli nie przekroczysz tych 12500 km. Nie wolno przekroczyć tych wartości nawet o 1 km czy 1 dzień bo gwarancja przepada. Pierwsze 2 przeglądy są w cenie, ale nie wliczony jest filtr kabinowy.

ArturKorzen

Zadomawiam się
Jeszcze sprawa asystenta parkowania... No nic muszę jutro się umówić 🙂 dodatkowo wieje mi po nogach spod kolumny kierowniczej wiec to razem zgłoszę.

p0li

Pionier e-mobilności
Nie wolno przekroczyć tych wartości nawet o 1 km czy 1 dzień bo gwarancja przepada.
to raczej zalezy od dealera - ja pierwszy przeglad w ogole przegapilem i nikt szat nie rozdzieral

KrzysztofFly

Moderator
Nie wolno przekroczyć tych wartości nawet o 1 km czy 1 dzień bo gwarancja przepada.
Zapytaj dokładnie u swojego dealera lub dodatkowo także u innego, najlepiej wyślij email, to będziesz miał na piśmie jak Ci głupot naopowiada, a raczej jak będzie miał odpisać to sprawdzi to najpierw dokładnie.
Większość producentów dopuszcza wykonanie przeglądów w zakresie +/- 1000km, lub +/- miesiąc.

daniel

Señor Meme Officer
Kolejny samochód z tej serii się szykuje i będzie produkowany w Polsce. Izera ma coraz więcej konkurencji.