Jusand

Posiadacz elektryka
Jego nie da się oglądać w normalnym czasie a YouTube jeszcze nie przwiedzaił oglądanie x20. Kiedyś był moim wyznacznikiem testów aut, na szczęście już nie jest.

Ryś

Zadomawiam się
Kula w płot
Pertyna się nie ogląda od czasów, w których EX30 nie było jeszcze w planie....
I od kiedy zmienił testy elektryków, w hejt na nie.
Pewnie nie za darmo...

Poszukaj sobie na forum kiedy to było.
Z całym szacunkiem, nie jestem fanem tego Pana - jako użytkownik Jeepa Avengera, jak zapewne większość innych użytkowników nowych samochodów, śledzę wszystkie nowe wiadomości na jego temat.
Niestety, my Polacy mamy taką dziwną tendencję krytykowania wszystkiego i wszystkich - "i to tylko ja mam zawsze rację!..."
Dlatego też nie dziwią mnie powyższe opinie.
Dziwi mnie natomiast to, że gdy oglądałem ten film, 2 godziny po jego umieszczeniu na YouTube miał już 1300 wyświetleń. Dziś, gdy piszę te słowa, po trzech dniach od emisji 18 tysięcy. Kanał ma 109 tysięcy subskrybentów. Pewnie znawcy tematu będą mieć na to stosowne wytłumaczenie - jak zawsze... Ale do sedna sprawy.
Ktoś umieścił link do filmu i zapytał: "zgadzacie się?" Zamiast sensownych, logicznych i trafnych opinii wypowiada się kilka osób - żeby było śmieszniej, zapewne jeżdżących innymi pojazdami i piszą słowa w rodzaju: "Pertyna się nie ogląda". Niestety tak już mamy i to nie tylko w tym miejscu.
Teraz chciałbym się wypowiedzieć na temat zadanego pytania. Czy będą sensowne trafne i logiczne - znając życie, pewnie ktoś mnie "wyprostuje"
Tym samochodem jeżdżę od czerwca - jeszcze mi się nie znudził, dalej jestem na jego punkcie zafiksowany. I tu mógłbym przyłączyć się do ludzi krytykujących Pertyna - jak on mógł tak pisać o moim samochodzie?!
Niestety, co by nie mówili o autorze tego filmu muszę się z nim zgodzić... Zalet nie wymienię - zgadzam się z nimi, wady:
Skok hamulca - kwestia przyzwyczajenia, układ kierowniczy też, dźwięk kierunkowskazów - pominę...
Wyciszenie pojazdu przy większych prędkościach - niestety mogliby to poprawić. Brak podparcia lędźwiowego - jak najbardziej! Zbyt plastikowe wnętrze - też się zgadzam. Od siebie dodam jeszcze źle wyprofilowane siedziska przednich foteli - przy dłuższej jeździe odczuwam nieprzyjemny boczny ucisk na udo. Za tak wysoką ceną zakupu te kwestie powinny wyglądać inaczej - mimo że zakupiłem samochód w wersji 1st edition, samochód i tak był drogi. Dzisiaj rynek wygląda inaczej - jeśli czegoś nie zrobią to słabo ich widzę.

daniel

Señor Meme Officer
Ktoś umieścił link do filmu i zapytał: "zgadzacie się?" Zamiast sensownych, logicznych i trafnych opinii wypowiada się kilka osób - żeby było śmieszniej, zapewne jeżdżących innymi pojazdami i piszą słowa w rodzaju: "Pertyna się nie ogląda". Niestety tak już mamy i to nie tylko w tym miejscu.
To po prostu pokłosie tego jak ten "ktoś" zachowywał się wcześniej na forum. Tak bardzo wędkuje za atencją, że wpisuje swój nick do nazw tematów pod dowolnym pretekstem, a jego posty to takie właśnie przynęty, żeby ktoś odpowiedział. Osobiście już go mam w ignorowanych.

Ryś

Zadomawiam się
To po prostu pokłosie tego jak ten "ktoś" zachowywał się wcześniej na forum. Tak bardzo wędkuje za atencją, że wpisuje swój nick do nazw tematów pod dowolnym pretekstem, a jego posty to takie właśnie przynęty, żeby ktoś odpowiedział. Osobiście już go mam w ignorowanych.
Pewnie masz rację, dzięki!
Pozdrawiam!

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
boshe, żadnej odpowiedzi w temacie tylko ckliwe babskie fochy. nie przykładaj swojej miarki a właściwie wędki ;). rynek EV się dopiero rozwija i jest cała masa ciekawych spraw a tutaj na forum jest jakaś dziwna retoryka. rozumiem cię, że chcesz pozostać w swojej bańce i tylko na taką się zgadzasz. ja ciebie nie będę ignorował. znikam na 2 tygodnie zażyć słońca. odetchniesz.

ArturKorzen

Zadomawiam się
a wracając do tematu Avengera:

- czy tylko u mnie bagażnik po naciśnięciu przycisku w klapie odskakuje ale się nie podnosi? dzieje się to nagminnie często, zamek odskakuje, auto robi <pik> ale klapa się nie podnosi automatycznie...

Ryś

Zadomawiam się
a wracając do tematu Avengera:

- czy tylko u mnie bagażnik po naciśnięciu przycisku w klapie odskakuje ale się nie podnosi? dzieje się to nagminnie często, zamek odskakuje, auto robi <pik> ale klapa się nie podnosi automatycznie...
U mnie wszystko ok. nie zauważyłem takiego problemu. Za to mam problem z aplikacją - gdy chcę zdalnie włączyć klimatyzację, czy chociaż "mrugnąć" światłami, to najpierw mieli, mieli a po minucie, dwóch otrzymuję komunikat o błędzie...

ArturKorzen

Zadomawiam się
U mnie aplikacja działa ok, zdarza się że otrzymuję błąd ale z rzadka. Głównie używam do sprawdzenia stanu naładowania baterii, czasami żeby otworzyć drzwi jak mi się nie chce kluczyka szukać. Mrugania światłami nie używam, ale klimę odpalić zawsze mi się udawało.

Ryś

Zadomawiam się
U mnie aplikacja działa ok, zdarza się że otrzymuję błąd ale z rzadka. Głównie używam do sprawdzenia stanu naładowania baterii, czasami żeby otworzyć drzwi jak mi się nie chce kluczyka szukać. Mrugania światłami nie używam, ale klimę odpalić zawsze mi się udawało.
Ze sprawdzeniem stanu baterii za pomocą aplikacji prawie zawsze się udaje, problem mam z pozostałymi funkcjami "na odległość". Dziwne... Może wersja aplikacji - moja to 1.83.1