ArturKorzen

Zadomawiam się
Może niektórzy widzieli filmik który pokazuje jak w elektrycznym golfie spada estymowany zasięg po włączeniu ogrzewania (z 276 km na 114 km).

Zastanawia mnie, że w naszym Jeepie zasięg nigdy nie jest przeliczany do obecnego zużycia... Czyli patrząc na zegary i widząc np 55% baterii zawsze zobaczysz ok 180 km do ładowania... niezależnie czy jedziesz na autostradzie i zużycie jest bliżej 20-25 kWh, czy jedziesz w mieście i zużywasz 14-16 kWh...

Czy w innych autach PSA ten zasięg jest przeliczany na podstawie realnego użycia? A może tylko ja nie widzę tego efektu, że przy szybkiej jeździe (lub włączeniu ogrzewania) zasięg do ładowania spada???

ArturKorzen

Zadomawiam się
Fiat 600e - bliźniak Avengera 🙂 o ile 500e mi się spodobało to z pary 600e-Avenger chyba Jeep wygląda lepiej. Ale widać mega dużo współdzielonych części 😜

Ev3

Pionier e-mobilności
Pertyna się nie ogląda.
Wrzucanie gołych linków gdzie popadnie też nie wiadomo czemu ma służyć.
Archwizacji youtube, czy to ma jakiś inny, ukryty cel?

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
spróbuj coś sensownie zrecenzować to też cię wrzucę ;) a tymczasem zrelaksuj się i wejdź w Nowy Rok odprężony

ArturKorzen

Zadomawiam się
Wyszły wam jakieś wady w Avenger?
Ja ostatnio zauważyłem że parują mi reflektory od środka.
Oraz wieje mi na kolana spod kolumny kierowniczej... Przy jeździe ok 90-100 km/h.

Ktoś też ma takie objawy?

Ryś

Zadomawiam się
Pertyna się nie ogląda.
Wrzucanie gołych linków gdzie popadnie też nie wiadomo czemu ma służyć.
Archwizacji youtube, czy to ma jakiś inny, ukryty cel?
Nie chcę być złośliwy, jednak z tego jaką przyjąłeś nazwę wynika, że jesteś, bądź będziesz posiadaczem Volvo Ex30.
Pertyn w tym filmie nie wypowiadał się zbyt dobrze o tym samochodzie... Dlatego "Pertyna się nie ogląda"?

Ev3

Pionier e-mobilności
Nie chcę być złośliwy, jednak z tego jaką przyjąłeś nazwę wynika, że jesteś, bądź będziesz posiadaczem Volvo Ex30.
Pertyn w tym filmie nie wypowiadał się zbyt dobrze o tym samochodzie... Dlatego "Pertyna się nie ogląda"?
Kula w płot
Pertyna się nie ogląda od czasów, w których EX30 nie było jeszcze w planie....
I od kiedy zmienił testy elektryków, w hejt na nie.
Pewnie nie za darmo...

Poszukaj sobie na forum kiedy to było.