JuicePass - wątek

adianqo

Nowy na Forum
Ładowałem się w poniedziałek w PL, w czwartek skończyła się ważność pakietu. Rozlicza normalnie z pakietu, nic nie dolicza. Może się uda jeszcze pod koniec lipca odpalić pakiet jak wpadnie jakiś wyjazd? ;)
Ale te zasady mają się zmienić od 23 Luglio czyli lipca. "Od 23 lipca 2023 r. Twoja karta abonamentowa City, Travel lub Travel Plus będzie ważna tylko we Włoszech. Nadal będziesz mógł dokonywać doładowań w całej Europie: jeśli masz abonament miesięczny, zostaniesz obciążony dodatkowymi opłatami (faktura na koniec miesiąca) zgodnie z warunkami taryfy Pay Per Use Europa (prąd przemienny: 0,70€/kWh z VAT, prąd stały: 0,95€/kWh z VAT, szybkie ładowanie: 0,99€/kWh z VAT). Będziesz zawsze mógł użyć pozostałych kWh ze swojego abonamentu we Włoszech przed datą wygaśnięcia.

dogtran

Zadomawiam się
Ale te zasady mają się zmienić od 23 Luglio czyli lipca. "Od 23 lipca 2023 r. Twoja karta abonamentowa City, Travel lub Travel Plus będzie ważna tylko we Włoszech. Nadal będziesz mógł dokonywać doładowań w całej Europie: jeśli masz abonament miesięczny, zostaniesz obciążony dodatkowymi opłatami (faktura na koniec miesiąca) zgodnie z warunkami taryfy Pay Per Use Europa (prąd przemienny: 0,70€/kWh z VAT, prąd stały: 0,95€/kWh z VAT, szybkie ładowanie: 0,99€/kWh z VAT). Będziesz zawsze mógł użyć pozostałych kWh ze swojego abonamentu we Włoszech przed datą wygaśnięcia.
Kolego gdzie dostałeś tą wiadomość? Aplikacja , na maila?Odnawia mi się 12 lipca .Nie planuje wyjazdu do Włoch tylko Niemcy Czechy Francja.

abes99

Posiadacz elektryka
Ja nic takiego nie dostałem na maila, tak samo jak wcześniej nie dostałem o wcześniejszym wyłączeniu pakietów i rozliczeniu Pay by Use. Jak widać, niektórym działa (np. mi), niektórym nie. Nie wiem od czego to zależy...

adianqo

Nowy na Forum
Czekamy na 23 lipca, ja na razie nie mam żadnego pakietu aktywnego ale chętnie się dowiem wtedy czy da się ładować w Polsce np na Greenway. Na tę chwilę rozumiem że działa Wam z pakietu jeśli ktoś ma jeszcze aktywny?

Last edited:

KKL

Posiadacz elektryka
Tak, działa. Ładowane w weekend 2xGW - Łomża i Ostrów Mazowiecka (zajazd orchidea). Zostało mi jeszcze 14kW, może sprawdzę po 23 lipca. Maila nie dostałem.

adianqo

Nowy na Forum
Hej, słuchaj to sprawdź po 23 lipca zostaw sobie coś. Ja rozmawiałem z infolinią to tak do końca nie wiadomo czy oni ściemniają czy tylko straszą (miałem problem bo odnowił się abonament a nie powinien) próbowałem dopytać i pani tak enigmatycznie mówiła o tym że tylko we Włoszech a że w Hiszpanii jest inna apka. Wszyscy będą Ci wdzięczni zostaw i sprawdź

viallos

Pionier e-mobilności
Jestem po drodze we Wloszech i próbuję użyć karty Enel na stacji Enel i nie działa.

20230722_142611.jpg

viallos

Pionier e-mobilności
Karta GW w roamingu zadziałała.