JuicePass - wątek

adianqo

Nowy na Forum
Wykupiłem abonament wczoraj taki średni żeby nie ryzykować. Napisane zostało do mnie z wykrzyknikiem że nie wznowi się 29 listopada ponieważ rezygnują z tego pakietu. Czyli można jeszcze korzystać przez miesiąc. Proszę o odpowiedź może ktoś dla sprawdzenia może komuś udało się zamówić któryś z tych teraz abonamentów i żeby ktoś powiedział czy działa to w Polsce i za jaką cenę. Dzięki. Przy okazji pytanie czy jest jakaś alternatywa jeszcze roamingowe bo niestety Jak dla mnie np. brakuje Superstacji Tesli

adianqo

Nowy na Forum
Wykupiłem abonament wczoraj taki średni żeby nie ryzykować. Napisane zostało do mnie z wykrzyknikiem że nie wznowi się 29 listopada ponieważ rezygnują z tego pakietu. Czyli można jeszcze korzystać przez miesiąc. Proszę o odpowiedź może ktoś dla sprawdzenia może komuś udało się zamówić któryś z tych teraz abonamentów i żeby ktoś powiedział czy działa to w Polsce i za jaką cenę. Dzięki. Przy okazji pytanie czy jest jakaś alternatywa jeszcze roamingowe bo niestety Jak dla mnie np. brakuje Superstacji Tesli
Chociaż dodam że już widzę w tej appce która się uaktualniła że tylko San Marino i Włochy. No dobrze, to jakie jeszcze mamy alternatywy żeby płacić koło 1,70 zł

Slavekk_

Posiadacz elektryka
EnelX musiał przejść jakieś poważne zmiany.
Oni też sprzedawali swoje ładowarki za granicą i (chyba) "z prądem"
Teraz radzą rozejrzeć się za jakimś lokalnym operatorem...

Ale też mieli (mają?) udziały w jakimś przedsiębiorstwie energetycznym w Rumunii i tam też sprzedawali swoje usługi. A teraz milczą nt Rumunii.

daniel

Señor Meme Officer
Chociaż dodam że już widzę w tej appce która się uaktualniła że tylko San Marino i Włochy. No dobrze, to jakie jeszcze mamy alternatywy żeby płacić koło 1,70 zł
Na Superchargerach nadal 1,60/1,80 zdaje się?
Energia MAX w GreenWay AC 1,60, DC<100kW 1,95.

Dla ładowania DC opłaca się kupić MAX abo przy 100kWh/mies., przy ładowaniu AC trzeba już około 300kWh/mies. żeby wyjść na 0.

Wszystko zależy od tego czy masz Teslę i jakie ładowarki są w okolicy.

Last edited:

viallos

Pionier e-mobilności
I do końca roku Polenergia w tejże cenie (1,99 DC).
Właśnie ostatnio pojechałem na zakupy do Factory na Ursusie i patrzę, a tam ładowarki DC i AC z Polenergii więc się zarejestrowałem i pobrałem parę kW testowo. Działa i cena przystępna.

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Ja się ładowałem na ładowarkach Aral Plus w Niemczech 11.11.2023 (pakiet BeCharge Light50). Na jednej działało, na drugiej nie. Ale, o dziwo, w aplikacji BeCharge nie widzę historii ładowania (a już minęło 3 dni): nadal mam dostępne 50 kWh. Może jakiś prezent mi robią?