JuicePass - wątek

vwir

Pionier e-mobilności
Może to ktoś zrobić w środku nocy gdy śpisz, etc. Tak czy inaczej dziura w bezpieczeństwie jest i to duża. Sam się bawiłem w spoofowanie MAC (akurat nie w samochodzie, ale ogólna zasada taka sama) i to naprawdę żadna filozofia. Zastanawiam się, czy z tego samego korzystają amerykańskie tesle, które są przerabiane w europie i "udają" europejskie, dzięki czemu można je ładować na SuC.

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
z tym klonowaniem to za duzo sie nie naladuje bo po starcie apka wysyla ci wiadomosc push i mozesz z apki ladowanie zastopowac i wylaczyc AC
takze teoretycznie mozliwosc jakiegos shakowania jest ale praktycznie i tak nie zadziala
Powiadomienie push o starcie ładowania jest opcjonalne (zresztą inne powiadomienia też)

krzyss

Pionier e-mobilności
Nie wiem, ale przypuszczam że musza byc skoro się starym uzytkownikom pakiety odnawiają.
Słaba nadzieja, że wrócą dla wszystkich.
No ja powiem ze super zadowolony z tego jestem.
Uzywam na ionity, a jak kolo 30kazdego miesiaca mam jeszcze na koncie kWh to jade na GW i tam sie laduje.
Super sprawa ! 1,46PLN za 1kWh na ionity

Attachments

• 9FDEA27D-2F5B-4842-9CCC-0EE26C4834FA.png
    9FDEA27D-2F5B-4842-9CCC-0EE26C4834FA.png
    565,5 KB · Liczba wyświetleń: 26

Cav

Pionier e-mobilności
Większość jednak ładuje głównie w domu, więc przydałyby się im pakiety z możliwością włączania i wyłączania w zależności od potrzeb,

Slavekk_

Posiadacz elektryka
Apka sobie zmieniła nazwę na Enel X Way i chwali się nowymi pakietami
The new promotional rates for subscriptions (valid until August 1, 2023)

Box_Tariffe_ENG_DEF.png
Starting March 27, 2023, on the monthly renewal date, all subscriptions will be updated automatically as described above. We remind you that in case of need you can change or deactivate your subscription directly from the Enel X Way app and the modification/deactivation will be active from the next monthly renewal (conditions described in Art. 4 of the Terms and Conditions document). In this way you will be able to continue using the remaining kWh included in your Flat subscription until the scheduled expiration date. After making a rate change, the new selected tariff plan will be in activated and, until it is in effect, you will not be able to: deactivate the current tariff plan or make further plan changes.

Last edited:

KKL

Posiadacz elektryka
I te ceny przestają być już atrakcyjne... Najdroższy pakiet, niby z cena promocyjna 99 euro za 320kWh me cenę za 1kWh jak obecny pakiet za 45 euro. Z tym że zużyć 145 kWh można w miarę spokojnie a zużyć 320kWh to już trochę trudniej. Dla mnie JuicePass stracił właśnie sens.

viallos

Pionier e-mobilności
Niestety też to dostałem więc czas się pożegnać z comiesięcznym odnawianiem ... w pakiecie Travel po przeliczeniu na PLNy wychodzi około 2.02PLN/kWh.

Ale Pakiet Travel Plus po około 1,45PLN/kWh może się jeszcze jednorazowo przydać na jakieś dalsze wypady.