JuicePass - wątek

krzyss

Pionier e-mobilności
Trzeba kartę aktywować jakoś inaczej niż przez wpisanie jej numeru w apce? W apce widzę jej numer i niby jest gotowa do użycia...
Na pierwszym GW karta nie zadziałała, poszło z apki. Potem GW Port Radomsko - oba złącza wolne, karta nie zadziałała, a apka twierdziła że oba złącza zajęte i nie da rady odpalić. Teraz GW Piotrków Trybunalski - karta nie zadziała, ruszyło bez problemu z apki :unsure:.
No ja musialem wpisac jej numer i zadzialala zaraz po 5 minutach.
Ale odrzuca autoryzacje ? Bo GW cos namieszal w nowych stacjach i czasem czytnik jest pod ekranem a czasem w czytniku do kart platniczych… tak sie w Elblagu zdziwilem… nie czyta karty to zblizylem do czytnika platniczego i zadzialalo.

abes99

Posiadacz elektryka
Kolejny GW (Wawa pod Auchan Dąbrowa), zrestartowałem nawet telefon i dalej karta nie działa. Na szczęście z apki rusza. Chyba będę musiał zgłoszenie do supportu zrobić :unsure:.

krzyss

Pionier e-mobilności
Kolejny GW (Wawa pod Auchan Dąbrowa), zrestartowałem nawet telefon i dalej karta nie działa. Na szczęście z apki rusza. Chyba będę musiał zgłoszenie do supportu zrobić :unsure:.
Wywal w apce i dodaj jeszcze raz…

abes99

Posiadacz elektryka
Już to robiłem - bez skutku.

abes99

Posiadacz elektryka
Poszło zgłoszenie ;)

solik

Pionier e-mobilności
Jesli komus pokazuje appka Enel X zlacze na GW ze jest busy a w appce GW jest online to na supporcie GW restartuja zdalnie stacje i wtedy w Enel X do 5 minut nieaktywne zlacze robi sie aktywne :) sprawdzone

ta karta "w telefonie" jest tez w iOS do Apple Wallet czy o co to chodzi? RFID mam zamowione i support potwierdzil, ze jest wyslana na adres w Polsce.

XYZ

Fachowiec
Chyba ENEL X próbuje mnie "oskubać" na 71 kwh ......niewiarygodna historia:oops:
W wielkim skrócie, jestem we Włoszech, 29.05 aktywowałem Travel Plus za 99 euro.
Polskę, Czechy i Austrię przeleciałem na Superchargerach, a od wjazdu na autostradę "del Sol" korzystam już tylko z ładowań sieci Enel X.
W aplikacji historia pokazuje 5 ładowań na łączną kwotę 163 kwh, z kolei aplikacja pokazuje że pozostało mi już tylko 63 kwh z pakietu 320 kwh.
Matematyka godna makaroni, więc napisałem email o co "kaman".......i dostałem odpowiedź, że mam jeszcze do dyspozycji 83 kwh :oops::LOL:.
Kolejny email(poprzez aplikację) i pytanie co się stało z moimi 71 kwh, pozostał już bez odpowiedzi.

........sprawa została wyjaśniona po 3 mailach.....to oczywiście problem z aplikacją, która niewłaściwie odnotowuje i nie robi update na bieżą, ponadto niestety nieprecyzyjnie to wszystko zlicza 😒
Nauczka dla mnie....zliczać samemu i nie ufać aplikacji EnelX.

Last edited:

nabrU

Moderator
Ja rozumiem frustrację. ale żeby dwa takie same posty pisać w dwu tematach :unsure: