Premium wraca jak bumerang . Elektryki niemal wszystkie u nas to jeszcze klasa premium a w Norwegii już nie , gdy weźmiemy np pod uwagę kryterium wyjątkowosci.
Z innej beczki, to moje elektryki wszystkie są premium , bo jesteśmy z nich zadowoleni a wrecz jazda sprawia radość. Wyparły ICE w sposób naturalny , bo są od nich lepsze i bardziej komfortowe w użytkowaniu . Nikt z nas nie ma mentalności przedstawiciela handlowego lub turysty "last mineta" , co musi być gdzieś najszybciej bo straci coś.
Określenie czegoś "premium" jest nadużyciem gdy to coś nas męczy lub nie cieszy albo jest przestarzałe. Dla mnie np żaden diesel osobowy z pikowaną skórą masującą tyłek nie będzie nigdy premium, to obecnie jak telewizor kineskopowy w mahoniowej obudowie. Było minęło .
Samochód co co ma tylko budę od premium i gówniany napęd, lub odwrotnie nie jest premium. Dlatego są te pakiety , aby można było kupić bieda wersje i ...
Jestem stary, to wiem że Premium może byłem kiedyś? Przynajmniej tak mi mama mówiła, bo dla niej na pewno . Ale spytam kontrolnie też żonę , zawsze potrafiła kłamać ile buty i ciuchy kosztowały .Czy dla obcej 30 latki byłbym teraz Premium ?
To termin który nie należy się wiecznie i traci go każdy samochód po kilku latach a tym bardziej gdy wchodzi nowy model.
Wg mnie gdyby nowe auta tak się psuły jak tu niektórym, to ich jakikolwiek status, od razu by się zmienił na "badziew". Po czym same zmienily by właściciela. O ile mogę mieć zwykły samochód, nie premium , to badziewia nie .
Ad Tesla X , to dwa lata ją mam i dalej wożę żonę do pracy, sklepów itd , a mogła by jeździć sama czy to tym Xsem czy innym autem .
Robię za kierowcę i to nie z musu a dlatego że szukam pretekstów aby tym autem po prostu jeździć.
Tak miałam tylko w kilku samochodach np gdy pojawiły sie pierwsze Maluchy czy Polonezy jako skok cywilizacyjny w PRLu.
Tak było w Mercedesie ale tylko G .i i na Harleyu
Coś jest super i leży nam ponadprzeciętnie. Ale tez do czasu
OK kończę i teraz użyje papieru eco z Lidla który jest dla mnie premium i jest z recyklingu . Jak to możliwe Premium a nie pachnie lawendą ?