raczej nie ma opcji zeby bylo inaczej, wrecz sie chwala cicha kabina i komfortowym zawieszeniemJak sie okaże, że wyciszenie lepsze i zawieszenie usprawnion
230KM z napedem na przod, bez sieci ladowania, bez dobrego oprogramowania, od producenta ktory nie lubi robic elektrykow i z wiekszym zuzyciem - nie wiem czy to jest konkurencja dla YPeugeot wprowadził do cennika wersje 97kwh oraz obniżył ceny na 3008/5008. Niestety wltp i tak nie tak duże jak by było gdyby te auta były oszczędniejsze. No ale większe niz w Y.
a jaki plus tej sieci ładowania, która i tak wszędzie staje się ogólnodostępna? Oprogramowanie - ma Android Auto/CarPlay - zapewnia to większe możliwości, większe zużycie - tak, ale wciąż zasięg większy dzięki dużemu aku. Tesla ma swoje plusy, ale też i minusy w postaci marnej sieci serwisowej. Fakt jest taki, że akumulatory mocno potaniały i pojawiaja sie coraz większe, a nowy Y rozczarowuje na tym polu (zaraz Standard będzie mieć zasięg long range - dlaczego?). Tesla była najlepsza w większości obszarów, a teraz wszystko staje się dyskusyjne. Jeśli faktycznie podniosą ceny i znikną promocje np. na finansowanie to nie będzie wyglądać dobrze.raczej nie ma opcji zeby bylo inaczej, wrecz sie chwala cicha kabina i komfortowym zawieszeniem
230KM z napedem na przod, bez sieci ladowania, bez dobrego oprogramowania, od producenta ktory nie lubi robic elektrykow i z wiekszym zuzyciem - nie wiem czy to jest konkurencja dla Y
Problem w tym, że i tak się będzie sprzedawać bo overall to przyzwoite auto w sensownych pieniądzach. Ja gdybym miał kupować ponownie w 2023 to bym kupił, Juniper wnosi usprawnienia, ale to nie będzie mercedes klasa e czy bmw serii 5 z pneumatyką, jeżeli chodzi o wyciszenie czy komfort jazdy. Gdybym dzisiaj kupował elektryka to bym raczej poczekał na chińczyki, a jeżeli bym nie mógł czekać to bym brał teslę.a jaki plus tej sieci ładowania, która i tak wszędzie staje się ogólnodostępna? Oprogramowanie - ma Android Auto/CarPlay - zapewnia to większe możliwości, większe zużycie - tak, ale wciąż zasięg większy dzięki dużemu aku. Tesla ma swoje plusy, ale też i minusy w postaci marnej sieci serwisowej. Fakt jest taki, że akumulatory mocno potaniały i pojawiaja sie coraz większe, a nowy Y rozczarowuje na tym polu (zaraz Standard będzie mieć zasięg long range - dlaczego?). Tesla była najlepsza w większości obszarów, a teraz wszystko staje się dyskusyjne. Jeśli faktycznie podniosą ceny i znikną promocje np. na finansowanie to nie będzie wyglądać dobrze.
Jesteś nie pewni że z akumulatorami nic nie zrobiono? Tam nie bedzie blade2? Były przecieki że będą nowe aku ale głównie w kierunku wiekszej mocy ładowania niż pojemności. Myślicie że to zmiany jedynie softwarowe?
raczej nie ma opcji zeby bylo inaczej, wrecz sie chwala cicha kabina i komfortowym zawieszeniem
230KM z napedem na przod, bez sieci ladowania, bez dobrego oprogramowania, od producenta ktory nie lubi robic elektrykow i z wiekszym zuzyciem - nie wiem czy to jest konkurencja dla Y
Nie wiem jak stellantis ale odbiłem się od BMW iX, słabizna, mój następny elektryk to napewno będzie chińczyk, obecnie chciałbym móc kupić dla siebie xiaomi SU7, ale z normalnej oficjalnej dystrybucji europejskiej. No i te zawieszenie nowe które pokazało BYD, że auto jedzie na 3 kołach to też jest coś co mogłoby spowodować, że bym wybrał auto tego producenta.No sorry... Tak jak jakiś wyznawcą Tesli nie jestem, to EV od Stellantisa bym kijem przez szmatę bał się dotknąć.
Tylko weź tego chińczyka na co najmniej 1 tygodniowe testy. W razie wtopy nawet nie będzie się gdzie pożalić bo: a) nie ma takiego podforum tutaj b) nie miałby kto tego czytaćNie wiem jak stellantis ale odbiłem się od BMW iX, słabizna, mój następny elektryk to napewno będzie chińczyk, obecnie chciałbym móc kupić dla siebie xiaomi SU7, ale z normalnej oficjalnej dystrybucji europejskiej. No i te zawieszenie nowe które pokazało BYD, że auto jedzie na 3 kołach to też jest coś co mogłoby spowodować, że bym wybrał auto tego producenta.