Juniper - czy warto czekać?

ypl

Pionier e-mobilności
Tylko weź tego chińczyka na co najmniej 1 tygodniowe testy. W razie wtopy nawet nie będzie się gdzie pożalić bo: a) nie ma takiego podforum tutaj b) nie miałby kto tego czytać
Jak już te auta oficjalnie wjadą do europy to myślę, że bedzię z kim pisać ;)

solik

Pionier e-mobilności
a jaki plus tej sieci ładowania, która i tak wszędzie staje się ogólnodostępna?
chociazby taka ze auto wie ze jedzie do ladowarki i jest duza szansa, ze bedzie ona dzialac

jezdze tesla 3 lata ale elektrykami 5 i za kazdym razem jak mam jechac na greenwaya poza swoje miasto to mam pewna obawe, z SC nigdy nie mialem problemow a najdalej bylem 1500 km od domu

pomijam kwestie ceny bo jest najtaniej bez zadnych abonamentow i innych drapaniach sie lewa reka przez prawe ramie w abonamencie z kuponem od platnych elektromobilnych

cwireq

Posiadacz elektryka
Jak już te auta oficjalnie wjadą do europy to myślę, że bedzię z kim pisać ;)
Nie no bo ogólnie serio chciałbym poznać kogoś opinie co faktycznie tym dłużej pojeździ takim chińczykiem. Czytając broszury reklamowe i filmiki od producenta to na papierze wygląda to świetnie. Może faktycznie to nowa jakość kto wie, ale jak przeglądam recenzje to mam odwrotne spostrzeżenia. W szczególności leżą kwestie podstawowe takie jak: wydajność, realny zasięg, infotainment, ewentualny serwis, części zamienne. No ale bateria większa o 10kWh i ładuje się w piku o 50kW szybciej...

nabrU

Moderator
Widać nawet, że osoba testująca prawdopodobnie ze względu na zasięg ID.7 musiała ograniczyć się do 120-130 km/h zamiast do maksymalnej dopuszczalnej prędkości 140 km/h na A1.

@ztsgusz, cytat z artykułu:

1736510537431.png

ypl

Pionier e-mobilności
chociazby taka ze auto wie ze jedzie do ladowarki i jest duza szansa, ze bedzie ona dzialac

jezdze tesla 3 lata ale elektrykami 5 i za kazdym razem jak mam jechac na greenwaya poza swoje miasto to mam pewna obawe, z SC nigdy nie mialem problemow a najdalej bylem 1500 km od domu

pomijam kwestie ceny bo jest najtaniej bez zadnych abonamentow i innych drapaniach sie lewa reka przez prawe ramie w abonamencie z kuponem od platnych elektromobilnych
A w kostomłotach ładowałeś?

SokolEV

Posiadacz elektryka
Cena i moc.

Jeśli (albo bardziej, gdy) staną się ogólnodostepne, to tylko cena, bo moc będzie dostępna dla wszystkich. Już nie wnikając nawet w to, czy ta moc jest faktycznie taka dobra, bo póki co tych maksymalnych mocy na SuC to ja na oczy nie widziałem. A w cenie różnica to chyba de facto 100 euro rocznie jeśli często korzystasz (abo), a jak rzadko to i mniej (bo bez abo się ładujesz trochę drożej po prostu). To się da wymiernie policzyć i sprawdzić, czy w porównaniu z innym samochodem (tańszym) to jest istotna rekompensata czy nie.