Juniper - czy warto czekać?

Bronek

Pionier e-mobilności
Na jakiej podstawie ? Co takiego Tesla a nie Musk zrobiła? Embarga na Rosje skutecznego nie wprowadzono a tu za gadanie faceta w jakimś komunikatorze ma takowe wprowadzić ?
Tak sobie można gadać, każdy szef każdej firmy, najwyzej można szefa uznać za persona no grata

slow.sasquatch

Posiadacz elektryka
Na jakiej podstawie ? Co takiego Tesla a nie Musk zrobiła? Embarga na Rosje skutecznego nie wprowadzono a tu za gadanie faceta w jakimś komunikatorze ma takowe wprowadzić ?
Tak sobie można gadać, każdy szef każdej firmy, najwyzej można szefa uznać za persona no grata

Aleś wyskoczył jak z procy... :D Jak byczek co czerwone gatki matadora zobaczył.

Bronek

Pionier e-mobilności
Aleś wyskoczył jak z procy... :D Jak byczek co czerwone gatki matadora zobaczył.
No bo Ci się bojkotu zachcialo z powodow politycznych

Bronek

Pionier e-mobilności
Prostowaniem lewarków chyba o to chodziło? . Elektryki są ciężkie , to potrafią się one skrzywić te Chińskie a tam wiadomo jaki ustrój ...
@grogi.giant Po ostatnich cyrkach, które Musk odwala, to EU może sobie Teslę odpuścić a nie odwrotnie...
Wniosek prosty bo częsty ostatnio w mediach . Sam go wysnułeś przecież ?

p0li

Pionier e-mobilności
No bo Ci się bojkotu zachcialo z powodow politycznych
ale w .de to juz sie dzieje, w zeszlym roku sprzedaz tesli spadla (jak dobrze pamietam) o ponad 30% rok do roku, jednym z powodow ktory jest podawany jest zwachanie sie muska z afd, a ta partia jest (oficjalnie) nielubiana w niemczech
ostatnio gdzies ogladalem statystyki sprzedazy elektrykow ew .de za 2024 to co prawda Y jest dosc wysoko ale 3 spadlo tak ze nawet smart jest wyzej :eek::eek::eek::eek:

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja jestem mocno zniesmaczony postawą Muska, ale to tak jak Trump nie jest moją bajką , dla mnie z wyglądu to jest czub . Ale co tu dużo gadać u nas jest podobnie 8 lat , a na pewno ostanie cztery i dalej prawie 50 na 50% , bo liczy się "koszula bliska ciału".
Jak Tesla będzie dalej robić dobre elektryki w cenach niższych od konkurencji, to ludzie będą kupowali jak sie na ev zdecydują, tak jak u nas idzie węgiel bo tanio i dobrze ciepło robi.
Polityka ma wpływ ale bardzo powierzchowny.
Co jest "OFICJALNE" nie musi się przekładać na realia . Co widać Trump wyroki itp , Musk ingerencja , PIS złodziejstwo czy AFD jak w latach 30tych ..... . A ulica ich wybiera, bo obiecują i jednak dają...czytaj dzielą się łupami.

KrzysztofFly

Moderator
ale w .de to juz sie dzieje, w zeszlym roku sprzedaz tesli spadla (jak dobrze pamietam) o ponad 30% rok do roku, jednym z powodow ktory jest podawany jest zwachanie sie muska z afd, a ta partia jest (oficjalnie) nielubiana w niemczech
ostatnio gdzies ogladalem statystyki sprzedazy elektrykow ew .de za 2024 to co prawda Y jest dosc wysoko ale 3 spadlo tak ze nawet smart jest wyzej :eek::eek::eek::eek:
A ja myślę, że raczej wynika to z oczekiwania na Junipera.