Juniper - czy warto czekać?

kubatar

Pionier e-mobilności
Zwrociłbym uwagę na jeden fakt tj. że automotive zaczyna coraz chetniej rabatowac. Ten trend może się nasilić pod koniec roku zwlaszcza biorąc pod uwagę że sprzedaż siadła a górka która się uzbierała z zamówień została już praktycznie rozładowana.
W momencie kiedy teraz mozna zamowic volvo v60 w cenie 160k lub xc6 w cenie 180k powoduje ze konkurencja musi poczynić jakiś ruch. EV maja swoja specyfikę ale nie działa w oderwaniu od całego rynku.

Michal

Moderator
W jakim celu wskazujesz na mnie palcem. Chcesz mnie ukamienować lub zlinczować za poglądy?
Wskazuje przykłady osób, które są bardzo otwarcie niezadowolone z Tesli. W tyłku mam "kamieniowanie" Ciebie i innych za poglądy :p

Michal

Moderator
Co robisz to widzę, chciałbym poznać tego przyczynę. Dlatego jeszcze raz zapytam. W jakim celu wskazujesz na mnie palcem?
Jeśli nie chcesz żeby ktoś na publicznym forum mógł wymienić Ciebie z nicka, to może nie zakładaj konta na publicznym forum.

Jeśli mógłbym wymienić jeszcze kilka osób, niezadowolonych z Tesli, które przychodziłyby mi do głowy, to bym na pewno to zrobił. Ty kojarzysz mi się z dwoma tematami narzekanie na Teslę i pomysł na wysyłanie nagrań z wartownika bezpośrednio do chmury.

Michal

Moderator
Nadal nie odpowiadasz na pytanie. W jakim celu wskazujesz na mnie palcem?
Uważam, że jesteś niezadowolony z Tesli, na forum są dwie takie osoby, więc wymieniłem je z nicka.

Co w ogóle ma wspólnego z poglądami bycie zadowolonym lub nie z jakiegoś produktu... Czy na forum o odkurzaczach też byłbyś obrażony przez taki mój wpis, że nie podoba Ci się rumba?

Ja też dobrze wiem co Ty robisz...
To Ty mnie próbujesz tutaj oczernić za jakieś pomysły, że to ja Ciebie próbuje "ukamienować". Nie podoba Ci się to co napisałem, to Ty mi wytłumacz co w tym jest krzywdzącego, bo ja już skończyłem się bronić.

Last edited:

Bartosz

Pionier e-mobilności
Uważam, że jesteś niezadowolony z Tesli, na forum są dwie takie osoby, więc wymieniłem je z nicka.

Co w ogóle ma wspólnego z poglądami bycie zadowolonym lub nie z jakiegoś produktu... Czy na forum o odkurzaczach też byłbyś obrażony przez taki mój wpis, że nie podoba Ci się rumba?

Ja też dobrze wiem co Ty robisz...
To Ty mnie próbujesz tutaj oczernić za jakieś pomysły, że to ja Ciebie próbuje "ukamienować". Nie podoba Ci się to co napisałem, to Ty mi wytłumacz co w tym jest krzywdzącego, bo ja już skończyłem się bronić.
Nie prościej było napisać jednym zdaniem dlaczego to zrobiłeś? Jakbyś na ulicy pokazał na mnie palcem, to podszedłbym do ciebie i zapytał o co chodzi i wtedy też byś się wił w taki sposób jak teraz, bo głupio by ci było powiedzieć, że jeszcze nigdy nie widziałeś murzyna z Zespołem Downa? Następnym razem proponuję się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze, bo komuś po prostu może zrobić się przykro.

Michal

Moderator
Nie prościej było napisać jednym zdaniem dlaczego to zrobiłeś? Jakbyś na ulicy pokazał na mnie palcem, to podszedłbym do ciebie i zapytał o co chodzi i wtedy też byś się wił w taki sposób jak teraz, bo głupio by ci było powiedzieć, że jeszcze nigdy nie widziałeś murzyna z Zespołem Downa? Następnym razem proponuję się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze, bo komuś po prostu może zrobić się przykro.
A co ja napisałem tutaj Twoim zdaniem:
Wskazuje przykłady osób, które są bardzo otwarcie niezadowolone z Tesli.
? Czym to powyżej, się różni od tego poniżej:
Uważam, że jesteś niezadowolony z Tesli, na forum są dwie takie osoby, więc wymieniłem je z nicka
?
Przecież to jest prawie ten sam sens wypowiedzi.

Odnosząc się do Twojego strasznie dziwnego porównania... Które ponownie próbuje mnie oczernić pokazując mnie w jakimś dziwnym nietolerancyjnym świetle.... To ja Tobie radzę się zastanowić następnym razem jak coś napiszesz...
Prawidłowe porównanie cwaniaczku jest takie:
Gdybyśmy byli na zlocie miłośników EV i ktoś by powiedział, że na Teslę dużo ludzi narzeka, a Ty i @cooler stali byście obok mnie, to wskazał bym na Was palcem i powiedział, że ja znam tylko takie jednostkowe przypadki i zrobił bym to na tyle głośno żebyście Wy to usłyszeli, bo nie chodzi mi o żadne kamieniowanie, tylko wskazanie na przykładzie znanego mi otoczenia, jak małe to jest zjawisko. Może przy okazji krzyknął bym: "Czy ktoś jeszcze ma Teslę i nie jest z niej zadowolony? Ręce w górę!"
Obraził byś się?

Ps. Bardzo dużo w odbiorze dowolnego tekstu pisanego zależy od tego jak sobie wyobrażasz osobę pisząca ten tekst. Jeśli traktujesz go poważnie i nie myślisz o nim źle, to większość wypowiedzi wygląda normalnie. Jeśli natomiast zakładasz złą wolę, to nagle widzisz jakieś złośliwości, kamieniowanie i brak tolerancji.