To nie jest takie proste. Obecne linie produkcyjne są już zamortyzowane i Tesla zapewne może kupowac z nich aku w ramach transakcji spot po dużo niższych cenach niz nowe wchodzace na rynek Przeciez byd czy catl nie bedzie chcial zamykac istniejacych lini skoro moze na nich zarobić. I takiej wlasnie strategii sie spodziewam.CATL deklarował, że będą tańsze, przy wiekszej skali produkcji. A pewnie ze starych, bedą się wycofywać.
A nowe M3P są dużo lżejsze i spokojnie, można zwiększyć pojemność. Możliwe że w nowych Juniperach aku będzie większy o 10 Kwh.
Wcześniej jeździłem po mieście Toyotą Sienną (5.2m długości, 2.3m szerokości z lusterkami) i dla mnie model 3 jest za duży na miasto. VW Polo 2020 jest w miarę na miasto, VW UP jest super na miasto a Smart for 2 jest idealny. Mówię o jeździe po Warszawie, Mediolanie czy Monachium. W małych miejscowościach to Sienna była idealna na miastoTo zależy czym się jeździło poprzednio. Dla mojej żony Y to 'zwinne, przyjemne do jeżdzenia po mieście auto' - Poprzednio jeździła Arteonem. Po mieście jeździ też Chall'em i nie ma problemów z ruchem czy z parkowaniem.
Ostatnio wyczytałem, że CATL nie wykorzystane linie, miał zamontować w USA.To nie jest takie proste. Obecne linie produkcyjne są już zamortyzowane i Tesla zapewne może kupowac z nich aku w ramach transakcji spot po dużo niższych cenach niz nowe wchodzace na rynek Przeciez byd czy catl nie bedzie chcial zamykac istniejacych lini skoro moze na nich zarobić. I takiej wlasnie strategii sie spodziewam.
A ja dalej wolałbym 120-150kWh bo pozwoliło by mi to zajechać dalej na własnym prądzie.Rozmiar baterii nie jest problemem - problemem jest gęstość sieci ładowania i jego prędkość.
Ciężko pewnie wstawić projektor, do przedniego bagaznika, który jest maksymalnie wykorzystany.Jedna z zeczy która by była w stanie zachęcić mnie do zakupu tesli to hud, ciekawe czy będzie, chociaż kościół Elona twierdzi że to jest niepotrzebne
No ja bym wolał auto z własnym reaktorem zimnej fuzji, którego nigdy nie trzeba ładować. Ale to po prostu nierealistyczneA ja dalej wolałbym 120-150kWh bo pozwoliło by mi to zajechać dalej na własnym prądzie.
Infrastruktura = drogo, drożej niż paliwo. I kolejki, jakich nie widziałem nigdy na stacjach paliw.